"En düşük muhtar maaşı 800 lira olacak"

Güncelleme Tarihi:

En düşük muhtar maaşı 800 lira olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2010 11:33

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, komisyona gelen yeni Köy Kanunu'nu, ekim ile kasım ayları içerisinde çıkartacaklarını belirterek, kanunla en düşük muhtar maaşının 800 lira olacağını söyledi.

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı, merkeze bağlı beldelerin mahalle ve köy muhtarlarına Öğretmenevi’nde iftar yemeği verdi. İftara, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral, mahalle ve köy muhtarları ile partililer katıldı.

BİZE ÖDÜNÇ OY VERİN’

Yemekten sonra konuşan AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 12 Eylül’deki referandumun siyasi bir nitelik taşımadığını, referandumda iktidarın değil, 26 maddelik Anayasa değişiklik paketinin onaylanacağını söyledi. Akbulut, “Bu tamamen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir anayasasıdır. Partilerin anayasaları olmaz, devletin anayasası olur. Siyasi görüşler ne olursa olsun, hangi partiye oy verirseniz verin, sizlerden önümüzdeki referandum için ödünç oy istiyoruz. Türkiye’nin geleceği için, çocuklarımız için, daha istikrarlı bir Türkiye için sizlerden oy istiyoruz” diye konuştu.

EN DÜŞÜK MUHTAR MAAŞI 800 TL OLACAK

Muhtarlar için yeni yasama döneminde bir dizi değişilikler yapılacağını ifade eden Ziyaeddin Akbulut, “Muhtarlarımıza büyük bir müjdemiz var. Yeni Köy Kanunu tamamlandı ve TBMM İçişleri Komisyonu’na geldi. Önümüzdeki ekim veya kasım aylarında bu kanunu çıkaracağız. En düşük muhtar maaşı 800 lira olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Bazı muhtarlarımız bana ‘Niye yükseltiyorsunuz, o zaman daha çok aday olacak ve muhtarlık elimizden gidecek’ diye sitem ediyor. Ama biz bu kanunu çıkaracağız. 65 maddelik yeni bir Köy Kanunu geliyor. Bu kanun ile muhtarlıklarımız güç bulacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!