En coşkulu seyirci Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

En coşkulu seyirci Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2001 01:53

Sting'i anlatmaya herhalde gerek yok. Yıllarını müziğe, sanata ve insanlığa adamış olan bu ünlü İngiliz şarkıcı sürekli yenilik peşinde koşmaktan ve müzikal anlamda riskler almasına rağmen bir numara olmaktan vazgeçmiyor.

Öyle ki farklı bir tını yakaladığı en son albümü Brand New Day, Sting'e En İyi Pop Albümü ve Pop Dalında En İyi Erkek Vokalist dallarında Grammy ödülü getirdi. Bu albüm Türkiye'de 60 binin üzerinde sattığı için Universal Müzik Türkiye sanatçıya iki platin albüm birden ve

İzmir'de yaşanan olaylar nedeniyle İstanbul'daki basın toplantısını da iptal eden ve sadece iki gazeteye birebir röportaj vereceğini açıklayan Sting, yaşadığı tatsız olaylara rağmen bizi son derece iyi karşıladı.

Bu Türkiye'ye ilk gelişiniz değil. Ülkemizde değişiklikler gördünüz mü?

- Yollarda daha pahalı arabalar var. İnsanların modayı daha çok takip etmeye başladığını söyleyebilirim. Geçen kez turist olarak geldiğimde de burada olmaktan mutlu olmuştum. Şu anda da herşey çok iyi.

Neredeyse tüm dünyayı gezdiniz. Türkiye'ye özel diyebileceğiniz birşey var mı?

- İltifat etmemi mi istiyorsun.

Olabilir...

Pekala... Türkiye doğu ile batı arasında önemli bir geçiş noktası. Şu anda seninle Avrupa'da oturuyoruz, pencereden bakınca denizin öbür tarafı Asya. Ve Türkiye her iki tarafın da özelliklerini taşıyor. Tarih her zaman ilgimi çekmiştir. İstanbul'un tarihinin de çok ilginç olduğunu düşünüyorum.

Pek çok yerde konser verdiniz. Sizi en çok heyecanlandıran izleyici kitlesi neredeydi?

- Türkiye'de...

Gerçekten mi?

- Evet (gülüyor)... Hakikaten Türk izleyicisi çok hararetli ve coşkulu. Müziği anlayarak dinliyorlar.

Türk sanatçılarını hiç dinlediniz mi?

- Hayır, özel olarak birini dinlemedim. Ama Türk müziğinin pek özelliğinin farkındayım.

Müziğiniz son yıllarda değişti. Eski hayranlarınızdan tepki aldınız mı?

- İzleyicime her zaman değer verdim. Her zaman onların benimle bir keşif yolculuğuna çıkmaya ilgi duyacaklarını düşündüm. Ben kendimi hálá bir müzik öğrencisi olarak görüyorum. Öğrenmeye devam ediyorum. Bu çok ilginç bir yolculuk ve onların benimle gelmelerini istiyorum.

Peki ya yeni hayranlar?

- Benim hayran kitlemin yarısını erkekler yarısını ise bayanlar oluşturuyor. Eski hayranlarım benim yaşlarımda, benden biraz genç biraz yaşlı. Bir de son albümümü dinleyerek benim müziğimi seven genç dinleyicilerim var.


Her zaman iyimser oldum

Son albümünüz Brand New Day çok beğenildi ve bir çok ödül aldı. Bunun nedeni sizce ne?

- Bir albüm yaparken her zaman iyimser olmuşumdur. İnsanların onu seveceğini düşünürüm hep. Bu iyimserliğim bu albüm için doğru çıktı. bunun böyle olmasından çok mutluyum.

İyimserliği savunan birisiniz. Bunun arkasındaki motivasyonunuz nedir?

- Kötümserlik bir hastalık. İşiniz ne olursa olsun iyimser olmalısınız. Bu insan olmanın bir parçası, aynı nefes almak gibi.

6 çocuğunuz var. Onlar sizin yaşınıza geldiğinde dünyanın nasıl bir yer olmasını istersiniz?

- Onların da çocuk yapmak isteyeceği bir dünya olmasını isterim. Yiyeceklerin, suyun temiz olduğu, hastalıkların olmadığı güvenli bir dünya... İnsan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sorun yaşanmayan bir dünya olsun isterim.

PAPARAZİLER

ÇOCUK GİBİ

Geçen gün İzmir'de yaşanan olaylardan biraz bahseder misiniz?

- Havaalanından ayrıldık ve arabada gidiyorduk. Özel birşey yapmıyordum. Sadece arabanın arkasında oturup, gazete okuyordum. Kameralarla ve makinalarla dolu 4 kadar araba bizi takip ederek görüntü almak istedi. Ben ise o anda ilgilerini çekecek hiçbir şey yapmıyordum. Hem kendi hayatlarını hem yoldaki diğer insanların hayatlarını hem de bizim hayatımızı anlamsız yere tehlikeye attılar. Çocuk gibi davrandılar ve biz de onlara bir ders vermeye karar verdik.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!