En 'ciddi' komedi filmleri

Güncelleme Tarihi:

En ciddi komedi filmleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2007 14:26

Sinemaseverleri, komedi sinemasının eşsiz örnekleriyle buluşturmaya hazırlanan 6. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali, ünlü yönetmen Frank Oz'un “Cenazede Ölüm” filminin gösterimiyle 23 Kasım'da başlayacak.

Haberin Devamı

Açılış gecesinde oyuncu Demet Akbağ'ın “Komedi Onur Ödülü”nü alacağı festivalin “Ustaya Saygı” bölümünün konuğu ise Türk sinemasının efsane ismi Şener Şen olacak. Bu özel bölümde, Şener Şen'in olağanüstü oyunculuğuyla sinema klasikleri arasına girmiş “Arabesk”, “Amerikalı”, “Selamsız Bandosu” ve “Züğürt Ağa” filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

EN CİDDİ KOMEDİ FİLMİ” YARIŞMASI

Festival kapsamında “En Ciddi Komedi Filmi Yarışması” düzenlenecek. “En Ciddi Komedi Filmi”ni, festival seyircilerinden oluşan jüri belirleyecek.

İzleyiciler, sinema gişelerinden alacakları oy pusulasıyla yarışmaya katılacak. Radyo Viva ve Number One FM aracılığıyla yapılacak canlı telefon bağlantılarında kendilerine yöneltilecek sorulara doğru cevap vererek yarışmayı kazanan şanslı izleyiciler, Cinebonus Sinemaları'nda sezon filmleri için davetiye kazanacak.

Yarışmada, Fransız komedi ustası Antoine de Caunes'in yönetmenlik koltuğuna oturduğu “Hayatta İki Kez/Twice Upon a Time”, Franziska Meletzky imzalı “Her şey Planlanmıştı/According to the Plan”, Zackary Adler'in ilk uzun metrajlı filmi “Ben Reed Fish/I'm Reed Fish”, 2007 Montreal Tremblant Film Festivali'nde “En İyi Yönetmen” ödülünü kazanan Gareth Lewis'in “Fırıncı”, başarılı sinemacı Oliver Parker'ın son filmi “İşimden Nefret Ediyorum/I Really Hate My Job” ve Polonyalı sinemacı Jan Jakub Kolski'nin son filmi “Rahipler ve Yaseminler” yarışacak.

FESTİVALİN BÖLÜMLERİ

FESTİVALİN SÜRPRİZİ CANSEL ELÇİN

Festival kapsamında gümüş ekranın sevilen dizilerinden Hatırla Sevgili'deki avukat Ahmet rolüyle tanınan Cansel Elçin.

En ciddi komedi filmleri
Genç aktör, festivalin “Kısa ve Komik” bölümünde “Kelebek/Papillon” filmiyle festivalde izleyicilerinin karşısına yönetmen olarak çıkıyor. 

 Kameranın önü kadar arkasında da olmayı seven Cansel Elçin’in senaryosunu yazdığı ve  yönetmenliğini yaptığı “Kelebek-Papillon”in başrollerinde Pierre-Alexis Hollenbeck, Cedric Vieira, Bela Grushka, Herrade Von Meier rol alıyor.



Festivalin “Evlerden Yükselen Kahkahalar” bölümünde, “3 Arkadaş/3 Amis”, “Annemin İlk Aşkı/La Tete de Maman”, “Bıktım Bu Veletlerden/I Hate My Best Friend's Kids” gibi aile komedisi türünün başarılı yapıtları seyircinin beğenisine sunulacak.

“Amerikan Bağımsızları” bölümünde, katıldığı festivallerde 20 ödül alan, Rick Stevenson'un dahice filmi “Son Kullanma Tarihi/Expiration Date”, Christopher Guest imzalı “Haberiniz Olsun/For Your Consideration” ve Alex Holdridge'in yeni yıl arifesinde geçen romantik komedisi “Yeniyıl Öpücüğü/In Search of a Midnight Kiss” izlenebilecek.

“Avrupa Gülüyor” bölümünde, Michal Kwiecinski imzalı “Çılgın Figüranlar”, yönetmen koltuğunda usta sinemacı Joaquin Oristrell'in oturduğu “Hiç Kimse Mükemmel Değildir/Nobody is Perfect”, İskandinav komedisine yeni bir soluk getiren Martina Bigert imzalı “Kıl Tüy Mevzular/All About My Bush” ve “Paris'te Çulsuz/The Jungle” seyirci karşısına çıkacak.

“En Çok Güldüklerimiz” bölümünde, “Bir Şovun Perde Arkası/Razzle Dazzle: A Journey into Dance”, Robert Louis Stevenson'un ünlü kitabını mizahla birleştiren Roberto Santiago imzalı “İntihar Kulübü”, Jon Croker'in Glyn Maxwell'in oyunundan perdeye aktardığı, damadın kirli iç çamaşırlarının ortaya çıktığı bir düğünü anlatan “Sağdıç” ve “Amerikan Pastası”nın yıldızı Jason Biggs'in başrolünde oynadığı “Taze Gelin/Wedding Daze” seyirci ile buluşacak.
“Kısa ve Komik”te ise “Aykut'un Evi/Aykut's House”, “Ayrılık/Break-up”, “Çarpışma/Crash”, “Elma Rejimi-Apple Diet”, “Falan Feshmekan”, “Kameralı Kadın/Woman with the Movie Camera”, “Kelebek/Papillon”, Platonik/Platonic”, “Prozac”, “Yoldaki Kedi/Cat on the Road”, “Yüzük/ Ring” sinema seyircisi ile buluşacak.

Haberin Devamı

29 Kasım'a kadar devam edecek festival kapsamında beyazperdeye gelecek olan filmler, Cinebonus Maçka G-Mall, Beyoğlu Alkazar Sineması ve Fransız Kültür Merkezi salonlarında izlenebilecek.

Tam bilet fiyatının 6 YTL olduğu festivalde, Bonus Card sahipleri, kartlarını göstererek filmleri yüzde 50 indirimli seyredebilecek. Fransız Kültür Merkezi'nde yapılacak gösterimler ise ücretsiz olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!