En cesur Afgan kızı

Güncelleme Tarihi:

En cesur Afgan kızı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2012 00:00

18 yaşındaki Afgan kız Lal Bibi kaçırılıp bir duvara zincirlendi ve defalarca tecavüze uğradı. Lal Bibi ve ailesi susmadı, suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

BİR yandan NATO operasyonu, bir yandan da Taliban şiddetine her an maruz kalan Afganistan’da genç kız ve kadınların tecavüze uğramaları aslında neredeyse sıradan vakalar. Öyle ki, bu duruma düşürülen kadın ya da kızlar genellikle, “namuslarını kirlettikleri” gerekçesiyle ailelerince öldürülüyor. 17 Mayıs günü tanımadığı adamlarca kaçırılan Lal Bibi’nin de sonunun böyle olması beklenebilirdi. Kuzeni, yerel bir milis kuvveti liderinin ailesiyle karşı gelmiş, Lal Bibi de bu nedenle kaçırılmıştı. Saldırganlar, genç kızı duvara zincirledi, sonra da tecavüz etti. Üstelik tecavüzcülerin arasında, Amerikan askerlerince eğitilen Afgan yerel polis görevlilerinin de olduğu belirtiliyor.

‘Onur’ değil ‘adalet’ dediler

Gelgelelim ailesi, tüm bu yaşananlara ve Afganistan’daki yerleşik geleneklere rağmen başka bir yolu seçti ve Lal Bibi’yi Kunduz Hastanesi’ne götürdü, maruz tecavüze ilişkin zabıt tutturdu. Dahası, bölge valisinin de yardımıyla, saldırganlar aleyhine suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Devlet o adamları cezalandırsın

Yaşadıklarını New York Times gazetesine büyük bir cesaretle anlatan Lal Bibi, “Ben zaten ölmüş bir insanım. Eğer devlet bu insanları adalet önüne çıkarmayı başaramazsa kendimi yakacağım. Alnıma yazılmış bu utançla yaşayamam. Bu adamlar ceza almazsa insanlar benimle alay edecek, bu yüzden her birinin cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!