En büyük bagaj bende’ diyen yeni A4 Avant Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

En büyük bagaj bende’ diyen yeni A4 Avant Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2008 00:00

Alman lüks otomobil üreticisi Audi’nin 4’uncü nesil A4 modelinin sedan karoserli versiyonunun ardından Avant modeli de 49 bin 84 Euro’dan başlayan anahtar teslim fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Doğuş Otomotiv-Audi tarafından ithal edilen ve ikisi benzinli olmak üzere toplam dört motor seçeneğiyle pazara sunulan Audi A4 Avant, lüks orta sınıfın en büyük bagaj hacmine sahip otomobili olarak öne çıkıyor.

Yeni Audi A4 model ailesinin ortak tasarım öğelerine sahip Avant versiyonu, ilk olarak ’Xenon plus’ farlarla birlikte alınabilen LED gündüz farlarıyla dikkat çekiyor. B sütununa kadar sedan karoserli model ile benzer tasarım çizgisine sahip yeni A4 Avant, sportif D sütunu ile ön plana çıkıyor. Araca Coupe benzeri bir görünüm kazandıran D sütununun yanı sıra şık tasarımlı arka far gurubunun yapısı da araca ayrı bir dinamizm katıyor.

Yeni A4 Avant, 4703 milimetrelik boyuyla (selefine göre boyu yaklaşık 120 milimetre uzadı) iç mekanda rakiplerine kıyasla daha geniş bir yaşam alanı sunuyor. Arka koltuklar dik konumda iken 490 litrelik bagaj hacmine sahip olan aracın arka koltukları yatırıldığında ise elde edilen 1430 litrelik bagaj hacmi, aynı zamanda lüks orta sınıfın en yüksek yükleme kapasitesi anlamına geliyor.

İKİSİ DİZEL DÖRT MOTOR

Yeni A4 Avant, ikisi benzinli olmak üzere toplam dört motor seçeneğiyle Türkiye’de satışa sunuluyor. Araçta kullanılacak benzinli motorların ilkini ise 1.8 litre hacimli TFSI güç ünitesi oluşturuyor. 160 beygir güç ve 250 Nm tork üreten turbo beslemeli bu motor, sadece multitronic şanzımanla kombine edilmiş olarak satın alınabiliyor. Yeni A4 Avant 1.8 TFSI, 0-100 km/s hızlanmasını 8.9 saniyede tamamlarken, 210 km/s’lik maksimum hıza erişebiliyor. 3.2 FSI motor ise yeni A4 Avant’ın aynı zamanda en güçlü motor seçeneğini oluşturuyor. 265 beygir güç ve 330 Nm tork üreten tiptronic şanzımanlı yeni A4 Avant, 0’dan 100 km/s hıza 6.6 saniyede ulaşırken, saatte 250 kilometrelik maksimum hıza erişiyor.

Yeni Audi A4 Avant’ın turbo dizel motor yelpazesinin giriş seviyesinde ise üzerinde birtakım iyileştirmeler yapılan 2.0 litrelik TDI yer alıyor. 143 beygir güç ve 320 Nm tork üretecek biçimde geliştirilen edilen 4 silindirli dizel motor, Euro 5 egzoz emisyon normlarını da karşılıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 9.7 saniyede tamamlayan multitronic şanzımanlı yeni A4 Avant 2.0 TDI, 200 km/s’lik son hıza sahip. 3.0 litre silindir hacimli V6 TDI motor ise yeni A4 Avant’ın en güçlü turbo dizel motor seçeneğini temsil ediyor. 240 beygir güç üreten 3.0 TDI motorla donatılmış tiptronic şanzımanlı yeni A4 Avant, 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede tamamlıyor.

Yeni A4 Avant’ın baz donamında ESP, ABS, EBD, sürücü ve ön yolcu hava yastıkları, ön yan hava yastıkları, ön ve arka yolcular için baş hava yastığı sistemi (Sideguard), Yokuş Destek Asistanı, MP3 çalarlı müzik sistemi, yağmur sensörü, kısa far sensörü, otomatik kontrollü klima sistemi, tavan çıtalarıyla elektrikli, ısıtmalı LED’li sinyallere sahip yan aynalar gibi donanımlar yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!