En ağır 16 kilo

Güncelleme Tarihi:

En ağır 16 kilo
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 01:42

Ekmek almak için bakkala giderken Gezi eylemlerine müdahale eden polis tarafından gaz kapsülüyle başından vurulan Berkin Elvan yoğun bakımda 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Haberin Devamı

Vurulduğunda 45 olan kilosu 16’ya düşen, 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenazesi bugün toprağa verilecek.

BERKİN'İN CENAZESİ GETİRİLDİĞİNDE ANNESİ VE ABLASI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / Foto Galeri

Polis, Berkin Elvan’ın acısıyla hastaneye akın edenleri biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Berkin Elvan'ın ardından neler söylediler

GEZİ protestoları sırasında Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için sokağa çıkınca gaz kapsülüyle başından vurularak komaya giren 15 yaşındaki Berkin Elvan, dün sabah hayatını kaybetti. Yoğun bakımda geçirdiği 269 günde 16 kiloya düşen Berkin Elvan’ın ölümünün ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akın edenleri polis, biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda 1 kişi başından yaralandı.
16 Haziran’da başından vurulunca komaya giren Berkin Elvan bir daha hiç uyanamadı. 7 Mart akşamı epilepsi krizi geçirdi. 20 dakika süreyle kalbi durdu. Doktorların yoğun çabasıyla kalbi bir kez daha çalıştırıldı ve yaşam destek ünitesine bağlandı. Ancak vurulduğunda 45 olan kilosu 16’ya düşmüştü ve beyin fonksiyonları çok az çalışıyordu. Onlarca kişi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöbet tutmaya başladı. Polis önceki gün saat 07.00’de hastaneye geldi. Toplam 10 kişi gözaltına alındı. Ancak gözaltıların ardından Berkin nöbeti tutanların sayısı daha da arttı. Çevik Kuvvet’e ait 3 TOMA, 3 akrep ve çok sayıda polis Okmeydanı’ndaki Perpa Çarşısı’nın otoparkında nöbet tutmaya başladı.

Haberin Devamı

Türkiye'de Berkin Elvan için oturma eylemi



HESAP MAHŞERE KALMAYACAK

Berkin Elvan’ın doktorları acı haberi saat 07.00 sıralarında ailesine verdi. Sosyal medyadan hızla yayılan Berkin’in ölüm haberi üzerine yüzlerce kişi hastaneye akın etti. Berkin Elvan’ın cenazesi saat 09.00’da Adli Tıp Kurumu’na götürüldü ancak hastane önünde bekleyiş devam etti. Saat 10.00’da hastanenin önünden geçen bir Çevik Kuvvet midibüsüne kalabalık taşlarla saldırdı. Bu sırada göstericiler arasındaki Ramazan Akbulut başına isabet eden taşla yaralandı. Birkaç kişi midibüsün bagajını açarak polislere ait kalkan, kask ve robokop kıyafetlerini aldı. Midibüs trafik sıkışıklığı nedeniyle kaçamadı. Bu sırada otobüsün altından biber gazı bulutu yükseldi. Kalabalık dağılınca polisler hızla uzaklaştı. Daha sonra metrobüs durağına yürüyen grup E-5’te trafik polisi aracına da taş attı. Polisler havaya 5-6 el ateş açtıktan sonra kaçtı.

Yabancı ajanslar Berkin Elvan eylemlerini böyle gördü

Haberin Devamı


Berkin Elvan’ın ailesine destek vermek için Adli Tıp Kurumu’nun önüne gelen yüzlerce kişi yağmurun altında sloganlar attı ve marşlar söyledi. “Berkin’in hesabı mahşere kalmayacak” pankartı açan eylemciler, ‘Ekmek alırken vuruldum’ dövizleri taşıdı. Eylemciler pankartın önüne de bir somun ekmeği koydu. saat 15.00’te Adli Tıp Kurumu’ndan çıkarılan Elvan’ın abutu kırmızı bir beze sarılmıştı, üzerinde karanfiller vardı. Cenaze Okmeydanı Cemevi’ne götürüldü. Berkin’in cenaze töreni bugün saat 12.00’de Okmeydanı Cemevi’ndeki dini törenle başlayacak. Saat 15.00’te Şişli Camisi önünden başlayacak kortejle Feriköy Mezarlığı’na götürülecek olan Berkin burada toprağa verilecek.

Berkin Elvan için müzik susacak sahneler kapanacak




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!