En acı veda

Güncelleme Tarihi:

En acı veda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 02:06

Diyarbakır’da terör örgütü PKK’nın bombalı araçlı saldırısında şehit olan 7 polis son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’da bombalı araçla düzenlenen hain saldırıda şehit olan 7 polis, Hakkâri Yüksekova’da şehit olan 1 polis ve Mardin Nusaybin’de şehit düşen 2 asker dün uğurlanırken törenlerde acı ve gözyaşı vardı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışırken kısa süre önce geçici görevle gönderildiği Diyarbakır’da şehit olan bir çocuk babası özel harekât polis memuru Serkan Talan, (36) 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından Hatay’da toprağa verildi. Şehidin Zonguldak’ta görev yapan öğretmen eşi Serap Talan güçlükle ayakta durabildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Alıcı, şubat ayında doğan kızı Hatice’yi 2 hafta önce izinli gelerek görmüştü. Babası 10 yıl önce ölen şehit Alıcı, Gaziantep’te amcasının evinin önünde helallik alınmasının ardından toprağa verildi. Tabutu öpen anne Hatice Alıcı, kendi adını taşıyan, oğlunun 2 aylık bebeğini de tabut başına götürdü.

Şehit Mustafa Karakaya (27), Erzurum İspir’de 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yasemin Karakaya, 1.5 yıllık eşinin tabutuna sarılarak “Kalk Mustafa kalk” diyerek hıçkırıklara boğuldu. Şehit Karakaya’nın kardeşi Kadir Karakaya ağabeyine ait üniformayla törene katıldı.

Jandarma Uzman Çavuş Emre Sarıtaş (25), sosyal medya hesabında 23 Ocak’ta zırhlı araca selam veren bir çocuğun fotoğrafını paylaşarak “Burası Diyarbakır. Eğer hâlâ böyle güzel çocuklar yetişebiliyorsa, hâlâ bir umut var demektir” notunu düşmüştü. Yakınları, Emre Sarıtaş’ın, 3 ay önce kız arkadaşına evlilik teklif ettiğini ve nişan hazırlığı yaptığını anlattılar. Şehit Sarıtaş, İstanbul Silivri’de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis İdris Bolat’ı (23), memleketi Amasya’da 10 bin kişi uğurladı. Adını taşıdığı amcası gibi şehit düşen 2 yıllık özel harekât polisi İdris Bolat, Karamük Köyü’ndeki aile mezarlığında, aynı kaderi paylaştığı adaşı amcasının yanına defnedildi.

Diyarbakır’daki bombalı saldırıda şehit düşen özel harekât polisleri Alper Zor (45), Necdet Alıcı (48), Mehmet Fatih Ertuğrul (47) ve Mustafa Yiğitalp (46) için Ankara Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, çok sayıda eski ve yeni milletvekili, üst düzey askeri yetkililer ve emniyet müdürleri katıldı. Şehitler Cebeci ve Etimesgut’ta toprağa verildi. Kılıçdaroğlu, şehit polislerin ailelerinin bulunduğu noktaya giderek tek tek başsağlığı diledi. Bu sırada bir şehit yakını, “Hangi yüzle geliyorsunuz? Teröre destek vermeyin” dedi. Başka bir şehit yakını, “Saygısızlık yapmayın, taziyemize gelmiş” karşılığını verince kısa süre gerginlik oldu.

Evli olan şehit polis memuru İlyas Kaygusuz (27), biri 2 yaşında, diğeri 2 aylık iki çocuk babasıydı. Kaygusuz’un Diyarbakır’da şehit düştüğü haberini Bursa’da alan ailesi fenalık geçirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!