Emzirerek yaşattı

Güncelleme Tarihi:

Emzirerek yaşattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 00:00

Erciş’te dün Azra bebek mucizesi yaşandı. 16 gün önce prematüre olarak dünyaya gelen Azra Karaduman, deprem sırasında annesi, babaannesi ve dedesiyle aynı odada, babası ise yandaki odadaydı. Kırılan bir kolon doktor olan dede Ahmet Karaduman’ı dışarı fırlattı. Tavan ile kanapelerin arasındaki yaşam alanında kalan anne Semra Karaduman bebeğini sürekli emzirerek hayatta kalmasını sağladı. 47 saat sonra Azra bebek, ardından da annesi ve babaannesi enkazdan çıkarıldı. Şimdi dualar babası Sinan Karaduman için...

Haberin Devamı

SİVAS’ta oturan Semiha ve Sinan Karaduman çiftinin kızları Azra, 9 Ekim’de prematüre olarak dünyaya geldi, 2 kilo 300 gramdı. Erciş’te çocuk hastalıkları uzmanı olarak görev yapan dedesi Dr. Ahmet Karaduman, “Torunumun sağlığıyla ben daha iyi ilgilenirim” deyince aile Erciş’e gitti. Aile, depreme cezaevinin karşısındaki evlerinde yakalandı. Azra bebek, annesi, babaannesi ve dedesiyle bir odadaydı, babası ise yandaki odada. Deprem, şans eseri dede Ahmet Karaduman’ı dışarı attı, sevdikleriyse içerde kaldı.

Emzirerek yaşattı


Koltukların arasında

Arama-kurtarma ekipleri, dün, dinleme cihazlarıyla enkazda canlı olduğu saptadı. Çalışmalar hızlandırıldı, yıkılan binada oturan Karaduman Ailesi fertlerinden, tavan ve taban arasında koltukların arkasında oluşan yaşam alanındaydı. İzmir’den gelen Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekibi açılan bölümden içeri girdi. Zamanla yarışan ekipler, Azra bebekle, annesi Semiha ve babaannesi Saadet Karaduman’ın bulunduğu yaşam alanına ulaştı.

Haberin Devamı

İĞNE DELİĞİNDEN BEBEĞİ BÖYLE KURTARDI / WEB TV 

AZRA BEBEK HAYATA TUTUNDU / FOTO GALERİ

Anne sütüyle besledi

Kurtarma ekiplerinin enkaza girdiklerinde gördükleri manzara, Semiha Karaduman’ın ‘yaşam boşluğu’ adı verilen küçük bir alanda, kızına siper olduğuydu. Azra’yı hayatta tutan da anne sütü oldu. Semiha Karaduman kızını kurtulana kadar emzirmeye devam etti. Ekipler depremden tam 47 saat sonra, 14 günlükken altında kaldığı enkazdan 16 günlükken çıkartılan minik Azra’yı kucaklayıp gün yüzüne kavuşturdu. Enkaz başında bir alkış koptu, sevinç gözyaşları döküldü. Azra bebek hemen kuvöze alındı ardından hava ambulansıyla Ankara’ya gönderildi. Azra bebeğin annesi ve babaannesine ise enkazda ilk tıbbi müdahale yapıldı. Semiha Karaduman, kızından bir kaç saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Bilinci açık olan Semiha Karaduman, Erciş Spor Salonu’ndaki sahra hastanesine kaldırıldı. Semiha Karaduman’ın hemen ardından, babaanne Saadet Karaduman da enkazdan çıkarıldı.

Haberin Devamı

AZRA BEBEĞİN ANNESİ BÖYLE KURTARILDI / WEB TV

AZRA BEBEĞİN BABAANNESİ DE ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI / WEB TV

ANNE SEMİHA KARADUMAN: BEBEĞİMİ TÜKÜRÜĞÜMLE BESLEDİM

Baba için umut ışığı

Dr. Ahmet Karaduman, torununun, eşi ve gelinin sağ kurtulması üzerine sesi gelmeyen oğlu Sinan için de umutlandı, “Eşim, gelinim ve torunum aynı odadaydık. Oğlum Sinan diğer odadaydı. Sarsıntının ardından, bir kolonun çarpmasıyla kendimi dışarıda buldum. Onlar içeride kaldı. Hiç umudum yoktu ama Azra kurtuldu, gelinim ve eşim yaşıyor, oğlumun yaşaması için dua ediyorum” dedi.

DEPREM ANINI CEP TELEFONUYLA BÖYLE GÖRÜNTÜLEDİ / WEB TV

AFP ‘hat trick’ diye verdi

Fransız haber ajansı AFP, üçlü mucizeyi ‘kurtarma hat trick’i’ benzetmesiyle abonelerine aktardı. İngilizce’de “şapka numarası” anlamına gelen bu deyim, bir futbolcu aynı maçta 3 gol birden atınca kullanılıyor.

Haberin Devamı

DÜNYA AZRA BEBEK MUCİZESİNİ İZLEDİ

Van’ı vuran Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin enkazı altından annesi ve baba annesi ile birlikte canlı çıkarılan 14 günlük Azra bebek ile ilgili haber dünyanın birçok ülkesindeki televizyon kanallarında ve gazetelerde geniş yer buldu.

’Mucize bebek’ olarak nitelendirilen 2 kilo 800 gram ağırlığında prematüre dünyaya gelen Azra Karaduman’ın saatler süren çaba ardından sağ kurtarılışı dünya ekranlarında da ‘flaş haber’ olarak yayınlandı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!