Emre Kınay kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Emre Kınay kimdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 09:36

Oyuncu Emre Kınay, İYİ Parti Kadıköy belediye başkan adayı oldu. Emre Kınay da açıklamayı doğruladı. Peki, İYİ Parti Kadıköy belediye başkan adayı Emre Kınay kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

Arap kökenli olan Emre Kınay, 5 Mart 1970, İstanbul’da dünyaya geldi. Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda görev yapan sanatçı, çeşitli sinema filmi ve tv dizilerinde de rol aldı.

Kurucusu olduğu Duru Tiyatro topluluğunda hâlen oyunlar sergilemekte ve dizi filmlerde oynamaktadır. Yılan Hikâyesi dizisinde canlandırdığı Erkan Ağa ve Yeditepe İstanbul dizisinde canlandırdığı Yusuf Karakterleri ile tanındı. Üç kız çocuğu babasını oynadığı ve başrolünü İclal Aydın ile paylaştığı İki Aile dizisi ile daha geniş çevrede tanındı.

Güneşi Beklerken adlı dizide basketbol hocası Cihan'ı, daha sonra bir lise dizisinde sonradan okula dönen bir avukatı canlandırdı. Sergen Yalçın, Murat Dalkılıç gibi isimlerle rol aldı. 2015-2016 sezonunda yayınlanan Güneşin Kızları dizisinde Haluk rolünü canlandırdı. 2003 yılında manken Emine Ün ile nikah masasına oturdu. Duru isimli bir kızları olan ikili, 2009 yılında yollarını ayırdı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!