Emniyet'ten, kimliği belirsiz 918 cesede yüzlendirme

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten, kimliği belirsiz 918 cesede yüzlendirme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 14:25

EMNİYET Genel Müdürlüğü son 14 yıl içinde şüpheli biçimde ölen ve kimliği belirlenemeyen 918 cesedin kimliğini araştırıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanları yüzü tanınmayacak cesetleri bilgisayarda yüzlendirme yaparak araştırıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü son 14 yıl içersinde trafik kazası, uyuşturucu koması, donma, cinayet, intihar gibi nedenle yaşamını yitiren 147'si kadın olmak üzere 918 cesedin kimliğini araştırıyor. Cesetlerden yüzleri belli olmayanlar bilgisayarda yüzlendirme yapılarak tanınır hale getiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde ‘Kimliği belirsiz cesetler' bölümünde cesetlerin bilgileri yer alıyor. Ölen kişinin bulunduğu zaman, üzerinden çıkanlar, kilosu, cinsiyeti ve tahmini ağırlığının yer aldığı bölümde yüzü tanınmayacak olanlar cesetler için yüzlendirme yapılıyor. Yapılan yüzlendirmede tanınması için kadınlara türban ve başörtüsü de giydiriliyor.

YÜZÜ BÖYLE OLABİLİR

Kocaeli'nin Körfez İlçesi Hereke Beldesi Şirinyalı Mahallesi Deniz kenarında 20 Kasım 2008 tarihinde 10 ayrı parçaya bölünmüş olarak bulunan ve yüzü tanınmayacak halde olan 35 yaşlarındaki kadının vücudu adli tıp kurumunda birleştirildi. Yapılan otopsi sonucu yüzü çürüdüğü için tanınmayacak halde olan kadının yakınlarına yüzlendirme yapılıp kafasına türban konularak ulaşılmaya çalışılıyor.

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde 2007 yılında yüzüne sıkılarak öldürüldükten sonra toprağa gömülen ve olaydan 12 ay sonra çıkartılan cesedi tanınmayacak yüzü ise yapılan yüzlendirme ile araştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!