Emniyet'ten 'Diyarbakırlı Rambo' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten Diyarbakırlı Rambo açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2015 20:42

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Diyarbakırlı Rambo' olarak tanınan ve "çete lideri" olarak bilinen cezaevi firarisinin yakalanmasına yönelik emniyet birimlerinin çalışma usulleriyle ilgili iddiaların asılsız olduğu, söz konusu kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ilgili birimlerce devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Diyarbakır Emniyeti çete liderini yakalayamadı, iş adamları tedirgin" başlığıyla yayımlanan haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Belirli odaklarca kamuoyunda teşkilata yönelik olumsuz algı oluşturmak amacıyla asılsız haberler hazırlandığı kaydedilen açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Haberde emniyet teşkilatı başarısız gösterilerek kamuoyu nezdinde güvenlik güçlerine olan güveni zedelemeye ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik maksatlı bir çaba içerisinde olunduğu görülmektedir. Ayrıca, haberde adı geçen cezaevi firarisinin yakalanmasına yönelik emniyet birimlerinin çalışma usulleriyle ilgili verilen bilgiler asılsızdır."

Birimlerin, suç ve suçluyla mücadelede mevzuatın verdiği yetki çerçevesinde vazife icra ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda, uygulanan polisiye yöntemlerin gizliliği bulunmaktadır. Haberde ismi geçen cezaevi firarisinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ilgili birimlerce devam etmektedir. Belirli çevrelerce yapılan bu tür gerçek dışı ve maksatlı haberlerin, emniyet teşkilatını yıpratmaya yönelik ve güvenlik zafiyetinin olduğuna dair bir ortam oluşturma çabasının bir ürünü olduğu açıkça görülmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!