Emniyetten "ATM hırsızlarına dikkat" uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten ATM hırsızlarına dikkat uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00


Emniyet Genel Müdürlüğü, ATM (otomatikpara çekme) makinalarında meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, ATM makinalarında meydana gelen hırsızlık olaylarının nasıl gerçekleştirildiğini de ayrıntılarıyla anlattı:

  • Hırsızlar, ATM makinalarının kart yuvalarını çalışmaz duruma getirerek, kart ve paraların sıkışmasına sebebiyet verip, kart sahibinin makinanın bozulduğunu zannederek uzaklaşmasının ardından makinada sıkışan parayı çalıyor.

  • Bu durumda, kartı ve parası sıkışan vatandaşlar, bağlı bulundukları en yakın ilgili banka şubesine haber vererek banka kartlarını iptal ettirmelidir.

  • ATM makinalarının kart yuvalarını çalışmaz duruma getirerek, kart ve paraların sıkışmasına sebebiyet veren hırsızlar, kabinde bulunan ankesörlü telefona paralel telefon bağlamak suretiyle, kartı sıkışan vatandaş ile banka görevlisi gibi görüşüp, kartın şifresini öğreniyor ve daha sonra bütün paraları çekiyor.

  • Bu durumda, vatandaşlar, kabinde bulunan telefonu kullandıklarında şifrelerini ve kimlik bilgilerini vermeyerek, en yakın ilgili banka şubesine haber vermeli ve kartlarını iptal ettirmelidir.

  • Hırsızlar, ATM makinalarına kartı sıkışan vatandaşın yanına gelerek, ''Benim cep telefonumu kullanın, ben bankayı aradım, yardım isteyin'' diye yardım teklif eder görünümde kendi arkadaşını arıyor, karşı taraftaki arkadaşı da banka görevlisi gibi kartın şifresini öğreniyor ve kart sahibinin uzaklaşmasının ardından vatandaşın bütün parasını çekiyor.

    Emniyet Müdürlüğü, "bu durumda vatandaşlar, yanlarına yaklaşan tanımadıkları şahısların yardım taleplerine itibar etmeyerek, kart şifrelerini kimseye söylememeli, en yakın ilgili banka şubesine haber vermeli ve banka kartlarını iptal ettirmedir" uyarısında bulundu.

    Açıklamada, vatandaşların şüpheli durumlarda polise haber vermeleri istendi.

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!