Emniyet'teki büyük operasyonun ayrıntıları

Güncelleme Tarihi:

Emniyetteki büyük operasyonun ayrıntıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 09:31

İstanbul Terörle Mücadele Şübesi ve Organize Şube'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda çok ilginç gelişmeler ve diyaloglar yaşandı. İşte operasyonun ayrıntıları:

Haberin Devamı

YURT ATAYÜN: KENDİM TESLİM OLDUM ARKADAN KELEPÇELEDİLER

Terör örgütü KCK ve Balyoz gibi soruşturmaları yürüten eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, arkadan elleri kelepçelenerek sağlık kontrolünden geçirildi. Atayün, "Kendim teslim oldum, arkadan kelepçelediler." dedi.

Sabah saatlerinde telefonla aranarak ifadeye çağrılan Yurt Atayün, sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Elleri arkadan kelepçelenen Atayün, araçtan indirildiği sırada, “Kendim teslim oldum arkadan kelepçelediler gördüğünüz gibi." diye konuştu. Atayün, "Niçin gözaltına alındınız?" şeklindeki soruya, "Tamamen siyasi saiklerden.” cevabını verdi.

Emniyetteki büyük operasyonun ayrıntıları

Haberin Devamı

YASİN TOPÇU'DAN POLİSE: GÖZALTINA MI GELDİNİZ? DIŞ KAPI BOZUK

Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu gelen polis ekiplerine apartmanın kapısını Eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu açtı. Bunun üzerine eski müdür yardımcısının gözaltına alındığı zannedildi.

Ancak bir süre sonra Topçu evinin balkonundan gazetecilere seslenerek kendi dairesine gelen olmadığını söyledi. Bir süre sonra dairesinden çıkan Topçu, "Gözaltında falan değilim. Apartmanın kapısı bozuk indim yardımcı olayım diye. Bana gelmemişler' şeklinde konuştu.

Emniyetteki büyük operasyonun ayrıntıları

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ BAŞDAĞ: HARAM LOKMA YEMEDİM

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan İstanbul Eski Bilisim Suçlari ve Sistemleri Şube Müdürü Hayati Basdağ sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Sivil polis aracından indirilen Başdağ, önden kelepçeli ellerini havaya kaldırarak içeriye girdi. Başdağ, hastane çıkışı yine ellerine havaya kaldırarak, “Haram lokma yemedim. En ufak kanun dışı hiçbir işim yok" dedi. Başdağ, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

YAKUP SAYGILI: GELMELERİNİ BEKLİYORUM KAHVE SICAK

Haberin Devamı

17 ve 25 Aralık operasyonu sonrası meslekten ihraç edilen Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı bu geceki gözaltılarla ilgili açıklama yaptı.

Yakup Saygılı, "Uzun bir süredir kamuoyunda sürekli dile getirilmesi sonucu insanlar buna alıştılar ve bir beklentiye girdiler. Bu beklentinin gerçekleşebileceği en makul zaman, bu zaman. Bayramdan hemen önce gözaltına alındığı takdirde 4 gün adliyede kalacaklardır. Zaten adli tatilin girmesi bayramın girmesi gibi bu konularda ertelenemezdi. Eğer illaki yapılması gerekiyorsa ramazan ayından önce de yapılabilirdi. Bence ramazan ayımızın bizim kültürümüz açısından önemi büyük. Biz değil miyiz Filistin'e ramazan ayında saldırıyor diye İsrail'i eleştiren. Aynı duruma düşmemeliydik diye düşünüyorum. Alışık olmadığımız bir operasyon tarzı görüyoruz burada. İllaki bizim yaptıklarımız doğrudur denemez. Yeni bir yöntem bulmuş olabilir kolluk birimleri. Gece yaklaşık 01:30 ve 02:00 gibi gelerek lojmanlardan bir grup görevlileri alıp götürdüler. Onların genel olarak Terörle mücadele biriminde çalıştığını görüyoruz. Sabah saatlerinde ise istihbarat şubesinde çalışan görevlilere böyle bir uygulama yapıldığını görüyoruz. Henüz Mali şubenin ve Organize şubenin eski görevlilerine ve müdürlerine yönelik böyle bir uygulamanın yapıldığına şahit olmadık.

Haberin Devamı

Önümdeki saatlerde böyle bir uygulama yapılabilir. Daha önce kolluk birimlerinin alıştığı bir operasyon tarzı değil. Operasyonların bir süre daha devam edeceğini ön görüyorum ben. Eğer ki operasyonlar adli bir amaç güdüyor olsaydı bu şekilde yapılmazdı. Operasyonlar tamamen algı amaçlı yapılmıştır. Bunun Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine gelmesi, iktidarımızın insanlarımıza vermiş olduğu vaatleri yerine getirmesi ve duyurulması zamanlama tam bu zaman. Tanımıyorum kendisini. Onu ziyarete gitmedim zaten. Arkadaşlarımı ziyaret ediyorum. İhraç oldum biliyorsunuz. O nedenle vakit bulabiliyorum. Üzerimdeki formanın özel bir anlamı yok. Bekliyoruz arkadaşlar gelsinler diye. Kahve sıcak" şeklinde konuştu.

YAKUP SAYGILI'NIN AÇIKLAMALARININ TAMAMI

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!