Emniyet'te kadın memura dekolte yasağı

Güncelleme Tarihi:

Emniyette kadın memura dekolte yasağı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 11:43

İçişleri Bakanlığı'nca Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, bu statüde görev yapan kadın memur ve amirlerin kıyafetlerine yeni düzenleme getirildi. Yeni yönetmeliğe göre, kadın memurlar kolsuz elbise ya da strech pantolon giyemeyecek.

Haberin Devamı

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, emniyet hizmetlerinde üniformasız olarak görev yapan kadın amir ve memurlar, görev sırasında kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise, strech, kot ve benzeri pantolonlar ile terlik tipi ayakkabı giyemeyecekler. Bayan amir ve memurların giydiği eteklerin boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olmayacak. Ancak, görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilecek.

YARDIMCI HÄ°ZMETLER PERSONELÄ°NÄ°N KIYAFETLERÄ°

Öte yandan, Emniyet Teşkilatında Çalışan Yardımcı Hizmetler Personeli Kıyafet Yönetmeliği'nde de değişiklik yapıldı.

Buna göre, bayan yardımcı hizmetliler, kolsuz ve açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyemeyecek, dikkati çekecek şekilde makyaj ve saç tuvaleti yapamayacak ve ziynet eşyası ve benzeri şeyler takamayacak.

Haberin Devamı

Elbise, pantolon, etek, gömlek ve kravat temiz ve ütülü olarak giyilecek, sökük, yırtık ve yama bulunmayacak.

Ayrıca, bu bayanların giydikleri eteklerin boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olmayacak. Bu personel, Genel Müdürlük tarafından tespit edilecek kıyafet veya iÅŸ önlüğü giyecek.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!