Emniyette Fethullahçı liste krizi

Güncelleme Tarihi:

Emniyette Fethullahçı liste krizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 13:52

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, bir daire başkanı, iki şube müdürü “Emniyet’te Fethullahçı liste” hazırlayıp değişik makamlara gönderdiği gerekçesiyle haklarında Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunuldu. Şikayette bulunanlar, üst yazıdaki imza, paraf ve listede kalemle yapılan düzeltmelerin kime ait olduğunu bilirkişi aracılığıyla belirledi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, bir daire başkanı ve iki şube müdürü tarafından hazırlandığı öne sürülen ve değişik makamlaragönderilen listede “Fethullahçı oldukları” belirtilen Emniyet mensuplarından ikisi, listeye haksız yere yazıldıklarını öne sürüp, bu listeyi hazırladıklarını öne sürdüğü 4 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

 

EMNİYET’TE BU LİSTE KONUŞULUYOR


Aralarında 4 daire başkanı, 11 daire başkan yardımcısı, 32 şube müdürü, 3 başkomiser, 3 öğretim üyesinin de bulunduğu 57 kişinin “Fethullahçı” olduğu öne sürüldü ve hazırlanan listenin bir örneği de üst yazının okunduktan sonra imha edilmesi notu düşüldükten sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da gönderildi. Hazırlanan listede kalemlebazı düzeltmeler de yapıldı.

 

Haberin Devamı

Emniyet’in liste ile ilgili İşçi Partisi’nin şikayetini işleme almamasından sonra böyle bir listenin varlığı anlaşıldı. Listede adı bulunan 57 Emniyet mensubu durumdan haberdar oldu. Bunlardan ikisi, listede kalemle yapılan düzeltmeler, imza ve paragrafların kendilerini şikayet eden kişilere ait olup olmadığını bilirkişiye incelettirdi. İnceleme sonucu, listedeki imza, paraf ve elle yapılan düzeltmeler genel müdür yardımcısı,daire başkanı ile iki şube müdürüne ait olduğu ortaya çıkarıldı.


AMİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR  


Listede ismi bulunan iki emniyet mensubu “Birlikte hareket etmek suretiyle; sahte belge tanzim etmek, suç tasniinde bulunmak, görevi kötüye kullanmak, iftira ve hakaret etmek, kamu kurum ve görevlilerini kamuyu nezdinde küçük düşürmek ve kamu görevlisine güveni sarsmak” suçlamasıyla amirleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulurdular.

 

“YASADIŞI ÖRGÜTLENME” İDDİASI


 
Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi İşçi Partisi Genel Sekreteri Avukat Nusret Senem, Savcılığa yaptığı suç duyurusunda , Emniyet yetkilileri tarafından hazırlandığını öne sürdüğü“ Emniyet’te Fethullahçı Örgütlenmenin Etkin Elemanları ” başlıklı 4 sayfalık liste sunmuş, Emniyet içinde yasadışı örgütlenme olduğuna dikkat çekmişti. Suçlamaya dayanak olarak sunulan 4 sayfalık listede Emniyet Genel Müdürlüğünde çeşitli kademelerde göreve yapan 57 personelin bu örgütün üyesi olduğu öne sürülmüştü.

Haberin Devamı


BİLİRKİŞİYE İNCELETTİRİLDİ


Listeye haksız yere alındığını iddia eden iki emniyet mensubu, savcılık dosyasında bulunan 4 sayfalık isim listesi ve bu kişilerle ilgili bilgiler ve belgeler üzerindeki imza, paraf, kalemle yapılan düzeltmelerle ilgili bilirkişi incelemesi istedi. Yazı, imza ve sahtecilik uzmanı Mustafa Kariptaştarafından yapılan inceleme sonucunda düzenlenen “Özel Bilirkişi Raporu”4 sayfalık listede, isimler üzerindeki düzeltmelerin M.D ve İ.S tarafından yapıldığı, “bilgi notu” başlıklı yazıda yer alan imzanın Genel Müdür Yardımcısı N.A., parafların da İ.S ve M.A.’ya ait olduğu sonucuna varıldı.

 

Bunun üzerine şikayetçi Emniyet mensupları, söz konusu listenin ve üst yazısının “organize bir şekilde hazırlandığı”nı öne sürdüve ve 4 emniyet mensubundan şikayetçi oldu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!