Multikopter emniyetin gözü kulağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Multikopter emniyetin gözü kulağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 15:45

Tokat Erbaa Kaymakamlığınca emniyet müdürlüğünün hizmetinde kullanılmak üzere alınan ve "Dost" adı verilen multikopter sayesinde her türlü olaya anında ve güvenli şekilde müdahale ediliyor. Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, emniyet, asayiş ve huzurun temini noktasında Dost Projesi'ni başlattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Proje kapsamında teknolojiden istifade etmek için "Dost" adını verdikleri multikopter satın aldıklarını, kısa sürede faydasını gördüklerini anlatan Demir, "Bir tarafta bir asayiş konusu varsa nasıl bir asayiş olayı, ne şekilde müdahale edilmesi noktasında multikopterimizi, Dostumuzu yukarıya gönderiyoruz. Ne tür tedbirler alınması gerektiği konusunda etkili oluyor" diye konuştu.

Demir, multikopteri çok amaçlı kullandıklarına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Trafik kontrollerinde, orman yangınlarında kullanabiliyoruz. Orman yangını olduğunda Dostumuzu uçurup orman yangını ne durumda, nasıl tedbirler alınması gerekiyor, onu yukarıdan rahatlıkla görebiliyoruz. Kayıp şahıs aramalarında kullanıyoruz. Sağlıklı toplum oluşturmaya engel uyuşturucuyla mücadele konusunda Dost'u etkili kullanıyoruz. Düğünlerde, eğlencelerde silah atılma problemi vardı. Dostumuzu bu noktada da etkili kullanıyoruz."

Yaklaşık 11 bin liraya mal olan multikopterin 7 kilometre uzaklığa kadar uçabildiği, 20 dakika kadar havada kalabildiği, yüksek çözünürlüklü kameralarla ve gece uçuşları için 2 güçlü ışıkla donatıldığı öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!