Emniyet'e yeni patron

Güncelleme Tarihi:

Emniyete yeni patron
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, Gaziantep Valisi Muammer Güler getiriliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne de İzmir Emniyet Müdürü Hasan Özdemir atanacak.

Dar kapsamlı valiler kararnamesi dün yayınlanırken, sıra Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılacak atamalara geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Gaziantep Valisi Muammer Güler'in getirilmesi kesinleşti. İl Emniyet Müdürlüklerinde de yine ilk aşamada dar kapsamlı bir atama yapılacağı bildirildi. Buna göre İzmir Emniyet Müdürü Hasan Özdemir de İstanbul'a gidiyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilecek olan Özdemir'in kararnamesinin de, önümüzdeki günlerde çıkması bekleniyor.

Bu arada İçişleri Bakanlığı Müsteşarı'nın da önümüzdeki günlerde değişeceği bildirildi. İçişleri Müsteşarlığı'na adı fazla duyulmamış genç bir ismin getirilmesinin planlandığı, ancak isimler üzerinde kesin bir karara henüz varılmadığı da bildirildi. İstanbul, İzmir, Konya ve Şırnak Valilerinin değiştirilmesiyle ilgili kararname Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de dün yayımlanan kararnameye göre, İstanbul Valisi Rıdvan Yenişen merkez valiliğine alınırken, yerine İzmir Valisi Kutlu Aktaş getirildi. İzmir Valiliği'ne İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı Erol Çakır atanırken, Konya Valisi Ziyaeddin Akbulut ile Şırnak Valisi Kamil Acun da merkeze alındı. Konya Valiliği'ne Merkez Valisi Namık Günel, Şırnak Valiliği'ne de Mülkiye Başmüfettişi Halil Ulusoy atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan diğer atama kararlarına göre de, Başbakanlık Müsteşarlığı'na Yaşar Yazıcoğlu, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılıklarına Ömer Kayır, Ali Çakı, Başbakanlık Müşavirliği'ne Aydın Kanat getirildi. Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mesut Kınalı, Bakanlar Kurulu Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı Akif Gülle ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Mehmet Bican bir başka göreve atanmak üzere bu görevlerinden alındılar.

Yücel Yener, TRT Genel Müdürü TRT Genel Müdürlüğü'ne Yücel Yener atandı. Başbakan Yılmaz'ın, Köşk'e sunduğu atamaya ilişkin kararnameyi Cumhurbaşkanı Demirel'in dün onayladığı öğrenildi. TRT Genel Müdürlüğü'ne atanan Yücel Yener 1943 yıında Ankara'da doğdu. Yücel Yener, 1964 yılında İçişleri Bakanlığı'nda 1968 yılında da DPT'de görev aldı. Daha TRT'de Yayın Koordinatörü, Prodüksiyon Görevlisi, Yayın Şefliği yapan Yener, 1980 yılında Ankara Televizyonu Müdür Yardımcısı oldu. Yener, 1992 yılında TRT Genel Müdür Program ve Yayın Yardımcılığı görevini yürüttü. 1994 yılında Genel Müdür Müşavirliği ve Kurul Üyeliği yapan Yener, geçen Nisan ayında TRT'den emekli oldu. Yücel Yener, evli ve iki çocuk babası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!