Emniyet'e 'Polis amca' imajı

Güncelleme Tarihi:

Emniyete Polis amca imajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2001 00:00


Emniyet'te eğitim seferberliği başlatılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 286 eğitim programı gerçekleştirilecek. Programlara, 12 bini amir olmak üzere 120 bin personel katılacak. Eğitim programlarında, terörle mücadele hizmetleri, VIP koruma kursu, vatandaş polisliği, insan hakları ve polis, halkla ilişkiler gibi konular yer alıyor. Proramlar çerçevesinde, "polis amca", "polis abla" imajının oluşturulmasına yönelik eğitim çalışması da yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilecek 2001 Yılı Eğitim Planı ile ''personelin yetiştirilmesini temin etmek, daha üst görevlere hazırlanmaları için yaptırılacak hizmetlerin eğitim faaliyetlerini düzenlemek, polis-halk işbirliği ve polis imajının gelişmesini sağlamak'' amaçlanıyor.

VATANDAŞ POLİSLİĞİ

Bu yıl gerçekleştirilecek toplam 286 eğitim programında ele alınacak konulardan bazıları şöyle:

''Çocuk polisi eğitimi, olay yeri inceleme, halkla ilişkiler, vatandaş polisliği, azınlıklar, kayıt dışı ekonomi ve karapara, narko terörizm, suç ekonomisi, arama teknikleri, VIP koruma, patlayıcı maddeler ve canlı bombalar, özel harekat, terörle mücadele hizmetleri, psikolojik harekat, insan hakları ve polis.''

Merkez'deki eğitim faaliyetlerinde, uzmanlık temel eğitimi, geliştirme eğitimi, üst kadrolara hazırlama eğitimi verilecek. İhtiyaç duyulan alanlarda sempozyum, seminer ve konferanslar gerçekleştirilecek.

İl emniyet müdürlüklerinde düzenlenecek eğitim faaliyetlerinde ise personele görevli olduğu kadrolarda yeni bilgi, teknik ve metotlar ile mevzuatta yapılan değişiklikleri anlatmak amacıyla uygulama ağırlıklı eğitimler verilecek.

OTORİTE DEĞİL SAYGINLIK

Bu eğitimlerde, insan hakları, polisin davranış biçimleri ve halkla ilişkiler, CMUK, toplumsal olaylar ve müdahale esasları, delilden sanığa gitme yöntemleri, polis ve medya ilişkileri, çocuk gelişimi, polis, aile ilişkileri ve sosyal hayat konuları ele alınacak.

Programlar çerçevesinde, ''polis abla'', ''polis amca'' imajının oluşturulmasına yönelik eğitim çalışması da yapılacak.

Tüm eğitim programlarında ''gücünü otoritesinden değil, saygınlığından alan polis'' hedeflenecek.

Eğitim etkinliklerinde, kadrolarda eğitim formasyonu almış personel, alanında uzman emekli emniyet müdürleri, adli personel, üniversite öğretim görevlileri ile polis okullarında ders veren kişiler görev alacak. (Ankara/aa)








Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!