Emniyet Müdürü: Verilemeyecek hesabımız yok

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Müdürü: Verilemeyecek hesabımız yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda bu yıl içinde ikinci kez uçak kaçırma olayının olması nedeniyle tepkileri üzerine çeken Adana Emniyet Müdürü Şükrü Yetimoğlu, ‘‘Uçak kaçırma olayıyla ilgili verilemeyecek hesabımız yok’’ dedi.

Havaalanında apron kısmının güvenliğinden polisin sorumlu olduğunu hatırlatan Yetimoğlu, ‘‘Ancak aprona giriş yapılabilecek çok sayıda noktada altı aydır inşaat devam ediyor. Bu inşaatlarda çalışan işçiler defalarca alandan aprona giriş çıkış yapıyorlar. Hepsinin teker teker ve adım adım kontrol edilmeleri sözkonusu olamaz’’ dedi.

Yetimoğlu, hava korsanının uçağa Adana'dan binmesi nedeniyle adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, İçişleri Bakanlığı'ndan da müfettişler geleceğini söyledi. Yetimoğlu, polis kontrolü olan noktalardan gerçek silah ve el bombasının geçmesinin mümkün olmadığı yönündeki iddiasını tekrarlayarak, ‘‘Yürütülecek soruşturmada inşaat sahalarından yapılabilecek giriş-çıkışın dikkate alınması gibi, uçağın geliş noktası olan Ankara Havaalanı'ndan da silah ve bombanın yerleştirilebileceği ihtimali soruşturmada ele alınmalı’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!