Emniyet amirine 11 kurşun

Güncelleme Tarihi:

Emniyet amirine 11 kurşun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:00

Çubuk İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri İbrahim Dündar, Oran Yolu’nda kendi aracında öldürüldü. Dündar’ın yaklaşık 10 yıl önce bir gasp olayında ismi geçtiği için gözaltına alındığı, yine iki yıl önce bir müteahhidin bürosunda saldırıya uğradığı öğrenildi.

BAŞKENTTE Oran Semti Turan Güneş Bulvarı’nda park edilmiş halde duran 34 PB 1077 plakalı aracın içinde bir erkek cesedi olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, öldürülen kişinin Çubuk İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Emniyet Amiri İbrahim Dündar olduğunu belirlediler.

9 mm çapındaki bir tabancadan 11 el ateş edilen Dündar’ın 2’si kafasına, 9’u da vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle öldüğü anlaşıldı. Dündar’ın tabancasının üzerinde olmadığı belirtilirken, kendi silahı ile öldürülüp öldürülmediğinin balistik inceleme ile tesbit edileceği bildirildi. Savcının tespitinin ardından Emniyet Amiri Dündar’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Cinayetin aydınlatılması için Ankara Emniyeti’nde özel bir ekip oluşturuldu. Dündar’ın tüm yakın çevresi ve ilişkide bulunduğu kişiler araştırılırken, cep telefonu ile en son konuştuğu kişi saptandı. Dündar’ın geçmişte de bazı olaylarda isminin geçtiği tespit edildi. Daha önce Mali Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Dündar’ın isminin yaklaşık 10 yıl önce bir gasp olayına karıştığı ve gözaltına alındığı bildirildi.

Dündar’ın iki yıl önce de Ankara’da Küçükesat’ta bir müteahhitin ofisinde saldırıya uğradığı belirtilirken, saldırı olayı nedeniyle hakkında dava açıldığı, yargılamanın da halen devam ettiği öğrenildi. Bu dava nedeniyle terfi edemeyen Dündar’ın Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açarak Emniyet Amirliği rütbesini aldığı da kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!