Emniyet 50 psikolog alacak

Güncelleme Tarihi:

Emniyet 50 psikolog alacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 11:39

Polis memurları arasında artan intihar olayları, Emniyet Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Emniyet, 50 psikolog istihdam edeceğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basını bilgilendirme toplantısında, son günlerde artan polis intiharlarına ilişkin soruları yanıtladı.

İsmail Çalışkan, Rehberlik ve Danışma Büro Amirliklerinde 42 psikoloğun görev yaptığını belirterek, "2006 yılı için Maliye Bakanlığı’ndan alınan kadro ile birlikte 50 kişilik ilk atamaya müsait kadro mevcuttur. Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucu başarılı olanların ilk atamalarının yapılması hususu Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilecektir" diye konuştu. Bir gazetecinin "Geçim sıkıntısı yüzünden sorun yaşayan polise, asgari ücretli psikolog nasıl yardımcı olsun" şeklindeki sorusuna İsmail Çalışkan, "Herkes görevini en iyi biçimde yapmak zorunda" yanıtını verdi.

Çalışkan, geçtiğimiz yıl 14-25 Mart tarihleri arasında çeşitli Üniversitelerden uzmanların polis memurlarına rehberlik ve danışma eğitim seminerleri verdiğini söyledi. Çalışkan, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki 114 birimde psikolojik danışma büroları olduğunu belirterek, "Buraya arkadaşlar kendileri geliyor veya amirleri tarafından gönderiliyor.

Durumları acil olanlar ise çeşitli hastanelere sevk ediliyor" dedi. İsmail Çalışkan, Polis memurlarının psikolojik sorunlarını gidermek amacıyla 54 ilde polis ailelerine stresle mücadale eğitimi verildiğini de dile getirdi.

Çalışkan, bir gazetecinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kredi kartı kullanımını kısıtladığı, Emniyet’in de böyle bir girişimi olup olmayacağı yönündeki sorusuna "Bilmiyorum, değerlendiririz. Ancak bizim borçlanmayı adet haline getirmek konusunda disiplin tüzüğümüzde maddeler var" karşılığını verdi.

İsmail Çalışkan, bir başka soru üzerine, İran’ın ikili anlaşmalar çerçevesinde 2004’te 28 ve 2005’te de 18 PKK’lıyı teslim ettiğini söyledi. Bugün basında yer alan ve İran’ın 30 PKK’lıyı teslim ettiği yönündeki hatırlatmaya ise "Sayısını tam olarak bilemiyorum ama büyük ihtimalle doğrudur" dedi.

Küre Operasyonu sonucu tutuklanan eski Emniyet Genel Müdürü Vekili Ertuğrul Çakır’ın para karşılığı atama yapıp yapmadığına ilişkin bir soruya ise Çalışkan, "Hayır, böyle bir bilgi bize gelmedi" karşılığını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!