Emlakçı mağduru İngilizler, kaymakamdan yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

Emlakçı mağduru İngilizler, kaymakamdan yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 11:50

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde ev satın aldıkları emlakçılar tarafından dolandırıldıklarını savunan 6 İngiliz çift Kaymakam Ali Katırcı'yı ziyaret edip yardım istedi.

Haberin Devamı

Sayıları her geçen gün arttığı için ‘İngiliz kasabası’ haline gelen Didim'de yabancıların bazı kötü niyetli emlakçılar tarafından dolandırılması sıkıntı yarattı. Bir grup İngiliz, Kaymakam Ali Katırcı'yı ziyaret edip yardım istedi. İngiliz mağdurlar adına konuşan George Soulsby Kaymakam Katırcı'ya, “Biz Didim'i ikinci vatanımız olarak seçtik. Ancak, bazı kötü niyetli emlakçılar sebebiyle buradaki hayatımız zehir oldu. ‘Yıllarca biriktirdiğimiz paralarımız ile ev alalım' dedik. Ancak dolandırıldık” dedi. Ziyarete katılan Daniel Aniston da, 3 yıl önce 70 bin sterlin (175 bin YTL) ödeyerek villa aldığı halde henüz tapusunu alamadığını söyledi. Mağdur İngiliz, emlakçısının kendisine sattığı evi daha sonra üçüncü kişilere de pazarladığını öğrendiğini söyledi. İngilizler'in sorunlarını dinleyen Kaymakam Ali Katırcı, yazılı olarak başvurmalarını önerip, yardım sözü verdi.

Haberin Devamı

KONSOLOSLUKLA ORTAK ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Dolandırıcık olaylarının önüne geçebilmek için İngiltere'nin İzmir Konsolosluğu ile ev alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan bildiri hazırladıklarını, bunu basın yoluyla ve konsolosluğun internet sitesi aracılığı ile duyuracaklarını belirten Kaymakam Ali Katırcı, Didim'den ev alacak İngilizler'i daha dikkatli olmaya çağırıp, güvenilir firmalardan alışveriş yapmalarını önerdi. Kaymakam Katırcı, “Bu dolandırıcılık olayları yüzünden bütün emlakçıları zan altından bırakmamak lazım. Elbette, işini dürüstçe yapan birçok emlakçı da var” dedi.

Didim Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Sevim Külekçi ise, yabancılara satılan gayrimenkulerin yasa gereği Genelkurmay Başkanlığı'nca onaylanması gerektiğini anlatırken, “Bu süreç 3 ile 6 ay arasında sürüyor. Bazı emlakçılar başvuru bile yapmıyor. Didim'de 3 yıldır tapusunu alamayan yabancı var. Kötü niyetli bazı emlakçılar veya müteahhitler İngiliz'e sattığı evi tapuyu devretmediği için bir başkasına satabiliyor veya aldığı parayla ortadan kaybolabiliyor” diye konuştu.

Yabancılara gayrimenkul satışlarının 1 günde bitirebilmesi, satış yapılamayacak askeri alanlar ve güvenlik bölgelerinin kadastro müdürlüklerine bildirilmesi için 2 yıl önce bir çalışma başlatıldığını da hatırlatan Külekçi, “Henüz bir sonuç alınamadı. Bu çalışmanın bir an önce bitirilmesi, işlemlerin ordu komutanlıkları değil, kadastro müdürlüklerinden yapılması gerekiyor, aksi takdirde daha çok dolandırıcılık olayı olacak. İngiliz gazetelerinde her hafta Türkiye'de ev alırken dolandırılan İngilizler ile ilgili haberler çıkıyor. Bundan hepimiz zarar görüyoruz. En kötüsü ülkemizin imajı zarar görüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!