2019 emlak vergisi ne zaman ödeniyor? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri

Güncelleme Tarihi:

2019 emlak vergisi ne zaman ödeniyor İşte emlak vergisi ödeme tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2019 15:40

Taşınmaz mala sahip olan vatandaşlar, 2019 yılının sonlarına gelinmesiyle emlak vergisi ödemelerinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini araştırmaya başladı. Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, taksitli ya da tek seferde belirlenen tarihlere de ödenebiliyor. Peki, 2019 emlak vergisi ne zaman ödeniyor? İşte, emlak vergisi ödeme tarihleri ve konuyla ilgili detaylar.

Haberin Devamı

Bina, arsa, arazi ya da iş yeri gibi taşınmaz mal varlıklarından alınan emlak vergisinin hangi tarihler arasında ödenmesi gerektiği, emlak vergisi ödemekle yükümlü vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödeniyor?

Her yıl düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebiliyor. Ödeme yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor. İşte, emlak vergisi hakkında merak edilenler...

Emlak vergisi, düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilir. İlk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor.

1 Kasım Cuma günü başlayan 2019 ödemeleri ikinci etabı, ay sonuna kadar devam edecek.

Haberin Devamı

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir. Bunların dışında artık internetten ödeme yapmak da mümkündür.

KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF?

Emlak vergisinde taşınmaz malın tapusuna sahip olanlar mükelleftir ve buna bağlı olarak dolaysız vergi türleri arasında yer alır. Bunun yanında birden fazla konuta sahip olmamak, aylık geliri dışında başka bir geliri bulunmamak gibi belli şartlara bağlı olarak emekliler, ev hanımları, işsizler ve engelliler emlak vergisinden muaftırlar.

 

BAKMADAN GEÇME!