Eminönü'nde iş hanında soygun

Güncelleme Tarihi:

Eminönünde iş hanında soygun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 10:19

Eminönü'nde, kendilerini boyacı olarak tanıtarak girdikleri iş hanında bekçiyi silahla etkisiz hale getiren 3 kişi, 5 iş yerinde bulunan kasaları soydu.

Beyazıt Kemalettin Mahallesi Kalaycı Şevki Sokak'taki “İstanbul Çarşısı”na, saat 01.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz 3 kişi, kendilerini fark eden bekçi Hasan Özdemir'e, “iş hanının zemin katındaki boş bir iş yerinde boya yapacaklarını” söyledi.

İş yeri sahipleri ile çalışanların çarşıdan ayrılmasından sonra bu kişileri tekrar gören Özdemir, daha sonra bunlardan biriyle konuşmaya başladı.

Bu kişinin oyaladığı Özdemir'in arkasından yanaşan diğer 2 kişi, tabancayla bekçiyi etkisiz hale getirdi. Hasan Özdemir'i iş hanındaki bir konfeksiyon mağazasına götüren ve el, ayak ve ağzını elbiselerle bağlayan bu kişiler, daha sonra çarşıdaki bazı mağazalara girdi.

Şüphelilerin iş hanından ayrılmasından sonra uzun süre bağlı kalan Özdemir, kendi imkanları ile kurtularak polisi aradı.
Olay yerine gelen polislerce yapılan incelemede, soyguncuların iş hanındaki 5 iş yerinin kasasını çekiç ve murçla açıp içerideki para ve çeşitli eşyaları aldıkları anlaşıldı.

Gazetecilere olayı anlatan bekçi Hasan Özdemir, “20 yılı aşkın süredir burada bekçilik yapıyorum. Handa 110 dükkan var. Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadım” dedi.

Bu arada, Özdemir'in bağlanması sırasında kollarından hafif şekilde yaralandığı görüldü.

Polis yetkilileri, soyguna ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!