Emine Hanım özrü

Güncelleme Tarihi:

Emine Hanım özrü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 00:00

AKP’li Mehmet Dülger, "Erdoğan Köşk’e çıkacaksa Emine Hanım türbanını çıkarmalı" sözleri nedeniyle Başbakan’a mektup yazarak büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Dülger, "Maksadımı aşan ifadeler olmuşsa özür dilerim" dedi.

AKP’li TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, Başbakan Tayyip Erdoğan’a dün bir mektup göndererek, eşi Emine Erdoğan ile ilgili sözlerinin basına yansıyış şeklinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Maksadımı aşan ifadeler olmuşsa bundan da özür dilerim" dedi. "Erdoğan Köşk’e çıkacaksa Emine Hanım türbanını çıkarmalı" sözleri nedeniyle kendisini arayıp uyaran parti yöneticileriyle de görüşen Dülger, "İman tazeledim" diye espri yaptı. Dülger, Erdoğan’a konuşmasının bant çözümünü de ekleyerek gönderdiği mektubunda özetle şöyle dedi:

HANIMEFENDİ İÇİN ÜZÜLDÜM

Özellikle bir konuyu seçip, belirli bir maksat güdülerek yapılmış bir konuşma değil, ülkenin genel meselelerini konu alan bir sohbetti. Sohbetin tamamında olduğu kadar gazetede yayınlanan küçük bir kısmında da ifade ettiğim fikirlere sadığım ve onları herkesle tartışmaya hazırım. Haksız olduğum konularda da hakkı teslim etmek benim için şereftir. En üzüldüğüm konu muhterem refikanız hanımefendinin manşet konusu yapılmasıdır.

KILIĞA HİÇ KARIŞMADIM

Gereksiz ve itinasız bir üslup ile ifade bulan bu başlık beni ziyadesi ile üzmüştür. Zira beni yakından tanıyanların hepsi çok iyi bilirler ki, hayatımda asla kimsenin giyimi kuşamı ile meşgul olmadım ve bundan bir takım sonuçlar çıkarma gibi bir tutumu benimsemedim. Hatta karşı durdum. Niçin Hanımefendinin bu özelliklerini bir tartışma konusu yapayım? Hangi güç ve yetki ile bunu bir ’ön şart’ olarak ileri süreyim?

ERKEN VE YERSİZ

Maksadımı aşan ifadeler olmuşsa bundan da özür dilerim. Sohbette, vaki bir soru üzerine Cumhurbaşkanlığı konusu ele alınırken, Haber Türk programında da söylediğim gibi bu meselenin konuşulmasının gereksiz, erken ve (makam dolu iken, Cumhurbaşkanına göstermemiz gereken saygı icabı) biraz da yersiz olduğunu ifade ettim. Sabah’ın manşeti üzerine hemen başvurduğum haber yazarı arkadaşım, bu ifadenin niçin haberde yer almadığını sormam üzerine, ’Manşet gereği haberden çıkarılmış’ cevabını verdi. Yorum yapmadan takdirinize arz ediyorum.

TAKDİRLERİNİZE ARZ EDERİM

Bizi hırpalayacak, isabetli icraatımızı, beraberliğimizi sarsmak üzere girişilecek her türlü gayretin karşısında olduğumu, partimizi çok daha ileriye götürecek fikri faaliyetleri, zeminlerinde açık sözlülük, hakkaniyet ve dürüstlük çerçevesinde yürütmek üzere bana düşen katkıları yapmak için amade bulunduğumu bilgi ve takdirlerinize arz ederim.

HAKİM KATİLİ DİNLİYOR

Dülger,
AKP’lilere dün mektup göndererek sözlerine açıklık getirdi. Dülger, Bülent Arınç, Salih Kapusuz, Faruk Çelik, Dengir Mir Mehmet Fırat ile de yüzyüze görüştü. Dülger, Arınç’a sitem edip, "Ana baba katilini bile hakim dinliyor" dedi.

Erdoğan’ı Köşk’te isterim

DÜLGER, Meclis’te dünkü basın toplantısında da, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için "Tabii isterim, niye istemeyeyim" dedi. Dülger, sözlerine parti içinden "Eleştirenlerin yanı sıra iyi oldu diye olumlu tepki verenler de oldu mu?" sorusuna karşılık da, "İçinden de dışından da destekleyenler oldu" dedi. Emine Erdoğan ile ilgili sorulara karşılık, "Susma hakkımı kullanarak bir nevi oruç tutmak istiyorum" diyen Dülger, ısrarlı sorular üzerine de, Köşk’le ilgili türban tartışmalarının Türkiye’yi sarsmayacağını ancak istikrarına etkisinin olacağını söyledi. Dülger, basın toplantısında da, "Türkiye, demokrasisinin getireceği bütün sonuçları tümü ile kabule henüz hazır değil. Bu bakımdan herkesin dikkatli ve itinalı olmasında, ülkemizin menfaati açısından büyük yarar ve gerek var" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!