Emine Hanım gözyaşlarını tutamadı

Güncelleme Tarihi:

Emine Hanım gözyaşlarını tutamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 11:47

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan olarak açıklandı. Erdoğan'ın ismi açıklanmadan önce sinevizyonda Başbakan'ın görev yaptığı çeşitli dönemlere ait fotoğraflardan oluşan bir video gösterildi. Sinevizyon gösterisi sırasında Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN KONUŞTU HERKES AĞLADI

Haberin Devamı

Erdoğan'ın görüntüleri AK Parti'nin 2011 yılında seçim şarkısı da olan ''Zor olsa da, dönmem senin yolundan'' şarkısı eşliğinde gösterildi.

İşte o şarkının sözleri:

Her biri akı karadan
Seçtik memleket için
En zor güzergâhtan geçtik memleket için
Hak olan doğrumuzu
Duyun bu çağrımızı
Herkese bağrımızı
Açtık memleket için
Dağlarında çiçek
Gökyüzünde yıldız gibi
Damla damla yağmur gibi
Beraberiz biz
Rehber tuttum yüreğimi
Düştün sevdanın ardından
Göç eyledim gayrı durmam
Dönmem geri senin yolundan
Zor olsa ah zor olsa da
Dağlar duman kar kış olsa da
Yolun sonu bir sır olsa da
Dönmem geri senin yolundan

Emine Hanım gözyaşlarını tutamadı
SAATLER ÖNCESİNDEN GELDİLER


OTOPARKTAN GİRDİ

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı toplantı ATO Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Geniş güvenlik önlemleri alınan binaya Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindeki araç konvoyu otopark tarafından girdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de toplantıya katıldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, kulağında kulaklıkla telefonla görüşmesi dikkat çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da girişte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. (Oğuz DEMİR/ANKARA)

Haberin Devamı

ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER: BAŞKANLIK SİSTEMİNE DOĞRU GİDİŞ

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti'nin ATO Kongre Merkezi'ndeki cumhurbaşkanı adayı tanıtım toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Sayın Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olursa, başbakanlık için bir tahminiz var mı?” sorusuna Güler, “Önce ağzımızdaki cevizi kıralım' der Gaziantepliler. Şimdi önce bu işi halledelim. Ondan sonra ona da sıra gelecek” karşılığını verdi.

Güler, başka bir soru üzerine, "Bana göre 2019'da, Türkiye'de yerel seçimler, milletvekilliği seçimleri aynı yıla denk gelecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi de aynı yıla denk gelecek. O halde başkanlık sistemine doğru gidişin önünü açacak bir dönem olmalıdır bu" diye konuştu. (AA)

Emine Hanım gözyaşlarını tutamadı
Obama'nın logosu Erdoğan'ın logosu

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'IN BABA OCAĞINDA BÜYÜK SEVİNÇ

Erdoğan'ın babaocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde, bir çay ocağında toplanan hemşehrileri adaylık sürecini televizyondan izledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, Başbakan Erdoğan'ın, tüm AK Parti milletvekillerinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterildiğini açıklaması hemşehrileri tarafından alkışlarla karşılandı. Bu sırada bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Emine Hanım gözyaşlarını tutamadı


Güneysu Belediye Başkanvekili Rıfat Özer, Güneysu ve Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, "Güneysu ve Türk halkı cumhurbaşkanını önceden seçmişti. Biz bunu biliyorduk. Başbakanımız da bugün bunu onayladı. Bizi gururlandırdı ve sevindirdi. Başbakanımızın çizdiği hedeflere bundan sonra inşallah devlet başkanı sıfatıyla kararlılıkla yürüyeceğine, 2023 ve 2071 hedeflerini tutturmak için daha hızlı, bizlerle beraber çalışacağını, bu davayı sürdüreceğine sonuna kadar inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Emine Hanım gözyaşlarını tutamadı
ADAYLIĞINI DÜNYA BÖYLE DUYURDU GELECEK



Başbakan Erdoğan'ın akrabası Hasan Çakmakçı ise çok dua ettiğini ve mutlu olduğunu kaydederek, "Yeğenimiz, Allah'a çok şükürler olsun. Başbakanımız bizden, reisicumhur da bizden. Böyle bir şey Tükiye'de, daha önce böyle bir şey olmadı" şeklinde konuştu. (AA)

Emine Hanım gözyaşlarını tutamadı
AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan

AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI TORUN: ERDOĞAN İLK TURDA KÖŞK'E ÇIKACAK

AK PARTİ Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12’nci Cumhurbaşkanı Adayı olmasını değerlendirdi. Torun, "Başbakanımız, partimizin kurulduğu günden bu yana halkın sevgi ve güvenini kazandığını defalarca kanıtladı. Teşkilatlarımızın çabası ve halkımızın teveccühü ile Sayın Erdoğan’ın ilk turda Köşk'e çıkacağına inanıyorum" dedi. (BURSA - DHA)

Yeşil sahalardan Köşk adaylığına

Haberin Devamı

KASIMPAŞA’DA AK PARTİ’NİN KÖŞK ADAYININ AÇIKLANMASI HEYECANLA İZLENDİ

AK Parti’nin adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olması Kasımpaşa’da sevinçle karşılandı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından Ankara’da yapılan açıklamayı kahvehanelerde televizyondan izleyen vatandaşlar, "Kendi semtimizden birinin çıkması bizi mutlu etti" dedi.

Elli senedir Kasımpaşalı olduğunu ve Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıdığını söyleyen Cuma Özcan, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için MHP ve CHP bir kişi çıkarttı. Biz o kişiyi tanımıyoruz. Televizyonda yeni tanıdık. Ama şu andaki çıkacak birinci aday Abdullah Gül’dü. İkinci de Tayyip Erdoğan. Bu ülke için, gelecek için yararlı olacaksa Tayyip Erdoğan’dan başka bir şey yok. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlısı olsun" dedi. (Hasan YILDIRIM-Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL - DHA)

Emine Hanım gözyaşlarını tutamadı
Twitter’da Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yorumları

BAŞBAKAN'IN ARKADAŞI: TÜRKİYE'NİN BÖYLE BİR LİDERE İHTİYACI VARDI

Başbakan recep tayyip erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi, Adıyaman'da yaşayan arkadaşını sevindirdi.
Salih Kaya, Başbakan Erdoğan ile 1970'ten bu yana görüştüğünü söyledi.

Erdoğan'ın ülkeye büyük hizmetleri olduğunu vurgulayan Kaya, "Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine çok sevindim. Türkiye'nin böyle bir lidere ihtiyacı vardı. İnşallah ilk turda istenilen sonucu elde eder" dedi.

Kaya, ilk turda yüzde 65 ila 70 oranında oy beklediğini sözlerine ekledi. (AA)

TİM BAŞKANI: TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine ilişkin, "Türkiye yeni bir döneme giriyor. Türkiye'de ilk olarak cumhurbaşkanı halk tarafından ve halk oylamasıyla seçilecek" dedi.

ADALET BAKANI BOZDAĞ: İLK TURDA NETİCELENECEKTİR

Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın cumnurbaşkanlığı için aday olmasını şu sözlerle değerlendirdi: Milletin içinden milltine hizmet eden bir kimliği milletin huzuruna çıkardık. Milletimiz değerledirmesini yapacak. İlk turda neticelenecektir.Konuşmanın içeriğine bakıldığında çok önemli mesajlar var. Birkaç değerlendirme yapmak istiyorum. Teşkilatlarla, ailesinden helallik istemesi önemli. Birlikte olduğu her kesimin desteğini aldı. Sayın başbakanının hak teslimi yapması bana göre önemli. Bugüne kadar Türkiye’deki seçimlerin kaosa yol açtığını ama bu kez öyle olmadığını söyledi. AK partinin içine dönük önemli değerlendirmeler yaptı. Sayın başbakanımızın ana vurgusu bayrağı aldığı yerden ileriye götürecek olması ve beraber yürüneceğinin önemini vurguladı. Yeni bir sayfanın açıldığını da ifade etti.

ARINÇ: ÇOK SEVİNÇLİYİM

Başbakan'ın ismi açıklandığında duygulanan ve ağlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Çok sevinçliyim'' diyen Arınç, şunları söyledi:
''Aynı hayatı birlikte yaşadık. Kolay mücadele değildi. Bizim neslimizden çok arkadaşımız geldi. Ama hiçbirimiz Recep Tayyip Erdoğan kadar başarılı olamadık. İnşallah daha büyük hizmetlerini Allah nasip etsin.''



BAKMADAN GEÇME!