Emine Erdoğan'dan iftar ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğandan iftar ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2005 22:49

Haberin Devamı

Atatürk Çocuk Yuvası'nın yemekhanesinde çocuklarla iftar yemeğinde bir arada olan Emine Erdoğan'a, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın eşi Nihal Aydın ve Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un eşi Şadiye Koç eşlik etti.

Emine Erdoğan, Bakan Çubukçu ve Bakan eşleri, mercimek çorbası, pilav, et, şekerpare ve pideden oluşan iftar yemeğinde aynı masada oturdukları çocuklarla sohbet etti.

Yemeğin ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Emine Erdoğan, yurdun diğer bölümlerini de gezdi. Televizyon salonunda çizgi film izleyen küçük çocuklarla bir süre sohbet eden Erdoğan, daha sonra kız çocuklarının dinlenme salonunda çay içti. Burada kızlarla sohbet eden Emine Erdoğan, çocukların ilginç sorularıyla karşılaştı. “Ben Recep Tayyip Erdoğan'ı çok merak ediyorum, hep televizyona çıkıyor, niye buraya gelmedi?” diye soran bir çocuğa Emine Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ın işlerinin çok olduğunu, müsait bir vaktinde gelebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kız çocuklarıyla sohbette, “Haydi Kızlar Okula Kampanyası” çerçevesinde tüm kızların okula gitmesini istediklerini söyleyen Erdoğan, Ebru adındaki bir öğrencinin, “Siz okudunuz mu?” şeklindeki sorusuyla karşılaştı. Emine Erdoğan, “Evet okudum. Tüm kızlar okula gitmeli. Sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi.

Çocuk yuvasında bazı çocukların dans gösterilerini izleyen, bazılarının şarkılarını dinleyen Emine Erdoğan, küçük çocuklara çeşitli oyuncaklar, yaşları büyük olanlara da saat hediye etti. EV ZİYARETLERİEmine Erdoğan ve beraberindekiler, yurt ziyaretinin ardından, Aydınlıkevler'deki Kezban Şimşek adlı kadının evine misafir oldu.

Şimşek'in eşinden ayrı olduğunu, iki çocuğu ve annesiyle yaşadığını öğrenen Emine Erdoğan, Kezban Şimşek'in annesi Zeliha Can ile de sohbet etti. Erdoğan, Can'ın tansiyon şikayeti olduğunu öğrenince, ziyarette kendisine eşlik eden bayan doktordan gerekenin yapılmasını istedi.

Kezban Şimşek'in asgari ücretle çalıştığını, evlerinin kira olduğunu öğrenen Emine Erdoğan, ailenin sorunlarıyla da ilgilendi. Emine Erdoğan, 68 yaşındaki Zeliha Can'ın, 65 yaş üzeri sosyal güvencesi olmayanlara bağlanan yaşlı aylığından yararlanmasının sağlanmasını istedi. Şimşek ailesine, içinde çeşitli gıda ve ihtiyaç maddelerinin bulunduğu yardım paketi verildi, maddi destekte bulunuldu.

Haberin Devamı

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra aynı semtte oturan Fatma Elem'in evini ziyaret etti. Emine Erdoğan, eşini 4 yıl önce kaybeden ve 3 çocuğuyla geçimini sürdürmeye çalışan Elem'in sorunlarıyla yakından ilgilendi. Emine Erdoğan, Elem'in çocuklarına da çeşitli hediyeler verirken, erzak ve maddi yardım yapıldı.

Emine Erdoğan, son olarak Siteler'de Halil Kaldır'ın evine misafir oldu. Halil Kaldır'ın torunu, 5 aylık Emine'yi kucağına alan Erdoğan, uzun süre bebekle ilgilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!