'Emine Erdoğan Köşke'e çıkarsa başını açsın' tartışması

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğan Köşkee çıkarsa başını açsın tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 12:33

TBMM Başkanı Bülent Arınç, 2007 yılının Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir şeyler söylemenin çok faydalı olmayacağını belirterek, “Sayın Mehmet Dülger, hangi anlamda, niçin, hangi sebeple bu konuşmayı yaptı doğrusu merak da etmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Arınç, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek bir süre görüştü. Görüşme sırasında, bir gazetecinin, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger'in açıklamasını hatırlatarak, “'Emine Erdoğan Çankaya Köşkü'ne çıkarsa başını açmalı' dedi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Sayın Dülger, Sayın Emine Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığından mı bahsetti? Takip edemedim. Köşk'e nasıl çıkacak?” karşılığını verdi.

Gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin kastedildiğini söylemesi üzerine Arınç, şöyle konuştu:

“Konuştuğumuz konu yanında bu ne kadar önem ifade ediyor, onu tam olarak bilmiyorum. Bir taraftan 26 milyon turist hedefi, bir taraftan 19 milyar dolar gelir ve turizmde geldiğimiz noktanın hepimizi sevindiren bir hedef oluşu...
Tabii sorunuz cevapsız kalmasın. Anayasamızda bu konu bütün ayrıntılarıyla belirlenmiş. Cumhurbaşkanının seçim süresi ne kadardır, bu süre bittiğinde hangi şartlar altında seçim yapılacaktır, Meclis içinden biri aday olursa nasıl aday olacak, dışarıdan birisi aday düşünülürse kaç milletvekilinin imzasıyla aday gösterilecektir... Dolayısıyla 2007 Nisan ayında yapılacak olan bir seçim için bir şeyler söylemenin çok faydalı olmadığını düşünüyorum. Sayın Dülger, hangi anlamda, niçin, hangi sebeple bu konuşmayı yaptı doğrusu merak da etmiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!