Emine Erdoğan kermes gezdi

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğan kermes gezdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2009 16:37

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı organizasyonunda ülke genelinde başlatılan “Ana-Kız Okuldayız Kampanyası” kapsamında Trabzon'da düzenlenen kurslarda bir yılda yüzde 80'i aşkın bölümü kadın olmak üzere 9 bin 210 kişi okur yazar oldu.

Trabzon Valiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2008-2009 eğitim öğretim yılında, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce il merkezi, mahalle ve köylerde, 71 branşta düzenlenen 640 kursa, toplam 14 bin kursiyer katıldı. Geçen eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi'nce merkez ilçe de dahil 18 ilçede düzenlenen 716 okuma yazma kursuna ise 7 bin 650'si kadın 9 bin 210 kursiyerin katıldığı belirtildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Engin Nur, vatandaşların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olarak yer almalarına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan kurslardan en anlamlısı ve önemlisinin okuma yazma kursları olduğuna dikkati çeken Nur, “Okuma yazma bilmeyene ulaşıyor ve bir şekilde kurslarımıza dahil ederek okur yazar olmalarını sağlıyoruz” dedi.

Nur, son bir yılda düzenlenen okuma yazma kurslarına katılanların yüzde 80'lik bölümünün kadın olduğunu, yaş ortalamasının 35 ile 65 arasında değiştiğini belirtti.

Engin Nur, kentte 60 bin civarında okuma yazma bilmeyen vatandaş olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!