Emine Erdoğan da affetti! 'Gikkirik' davası düştü

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğan da affetti Gikkirik davası düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 14:52

Twitter hesabından, 31 Mart 2014’te attığı “Bunların hepsi, bu yalanlar sahtekârlıklar ve gidişleri yıllar sonra film olacak ve ben Emine Erdoğan’ı oynamaya talibim: gikkirik gikkirik” mesajı yüzünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 8 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapsi istenen Selin Şekerci hakkındaki dava düştü. Emine Erdoğan, Selin Şekerci’nin özür dilemesinin ardından şikâyetinden vazgeçmişti.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan da affetti Gikkirik davası düştü
İSTANBUL 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Selin Şekerci ile avukatı katıldı. Mahkeme hâkimi iddianameyi okuduktan sonra savunma yapan Selin Şekerci, attığı tweet'te hakaret olmadığını ve o günkü duruma eleştiri yaptığını anlattı. Bir oyuncu olarak liderin eşini oynamak her oyuncunun hayalinden biri olduğunu savunmasında belirten Şekerci, “”Hakaret kastım yoktur” dedi.

Mahkeme hakimi Selin Şekerci’nin savcılığa verdiği ifadesini okudu. Şekerci, “Benim sosyal medya hesabım var. Davaya konu tweet bana aittir. Yaşımın verdiği tecrübesizlikle yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiş olabilirim. Ben tweet'imde Emine Erdoğan’ı hedef almadım. Tweet'imin yanlış anlaşılmasından dolayı Emine Erdoğan’dan özür diledim” şeklindeki savcılık savunmasını da kabul ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Selin Şekerci’nin avukatı Yağız Nail Gönenli de, “Müvekkilim attığı tweet'te herhangi bir kast bulunmamaktadır. Şikâyetten vazgeçilmiştir. Davanın düşürülmesini talep ediyorum” dedi. Mahkeme, müşteki Emine Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in 7 Kasım 2017 tarihinde UYAP üzerinden şikâyetten vazgeçme dilekçesi gönderdiğini, suçun şikâyete bağlı bir suç olduğunu belirterek şikâyetten vazgeçilmesi üzerine davanın düştüğünü kararında açıkladı.

Emine Erdoğan da affetti Gikkirik davası düştü

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!