Eminağaoğlu'na ince çalım

Güncelleme Tarihi:

Eminağaoğluna ince çalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 15:28

HSYK seçimleri için beraber hareket eden Yargıçlar Sendikası ve YARSAV bugün Doğubeyazıt’ta yapacakları toplantı ile seçim çalışmalarına start verdi. Ancak, Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu “ilginç bir engelleme” nedeniyle söz konusu toplantıya katılamadı.

Haberin Devamı

Eminağaoğluna ince çalım
Yargıçlar Sendikası ve YARSAV, 2012 yılında görev yaparken PKK tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç için Doğubeyazıtta yapılacak anma toplantısıyla bugün HSYK seçimlerine start veriyor. Bu nedenle Yargıçlar Sendikası ve YARSAV tam kadro Doğubeyazıt'ta toplanma kararı aldı.

HSYK İZİN VERDİ AMA...

Yargıçlar Sendikası Başkanı Çankırı hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu da söz konusu toplantıya katılmak için HSYK’dan bir günlük izin talebinde bulundu. HSYK’da Eminağaoğlu’nun istediği bir günlük izni verdi. Böylece, Eminağaoğlu Pazartesi günü izinli sayılacak ve Doğubeyazıt’taki toplantıya katılabilecekti.

Haberin Devamı

EN AZ ÜÇ YARGIÇ ŞART

Ancak, Cuma günü saat günü akşam saatlerinde yine Çankırı’da görev yapan Hakim Murat Uğur da "Pazartesi gününü de kapsayan" dört günlük rapor aldı. Bir ağır ceza merkezi olan Çankırı'da adli tatilde nöbetçi olan yargıçların izin kullanabilmesi için ağır ceza mahkemesinin toplanabilir olması, yani izin kullanacak yargıcın dışında geride ve görevde en az üç yargıcın bulunması gerekiyor. Eminağaoğlu ve Hakim Murat Uğur’un aynı gün Çankırı’da bulunmaması nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesinin toplanamamasını gündeme getirdi. Bu nedenle Eminağaoğlu kendisine verilen bir günlük izni kullanmamış oldu.

EMİNAĞAOĞLU KATILAMADI

Yargıçlar Sendikası ve YARSAV yaptıkları ortak açıklamada, Hakim Murat Uğur’un aldığı raporun zamanlamasının dikkat çekici olduğuna iddia ederek, şu değerlendirmede bulundu: “Ortaya çıkan bu sonuç karşısında, yapılan etkinliğe Eminağaoğlu verilen izni kullanamayacağı için katılamayacaktır. Rapor alma zamanlaması ve bunun hemen arkasından HSYK'nın sözde, görünürde kalan ve fiilen kullanılamayacak olan izin yazısının gelmesi, bir taraftan her iki örgütün seçim çalışmalarına HSYK ve diğer kişi ve güç odakları yönünden daha ilk günden yaratılan bir engel, diğer yandan Cumhuriyet savcısı Hakan Kılıç'ın anısına karşı bile gerçekleştirilen yeni ve büyük bir saygısızlık olmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!