Emin Aslan görevden alınıyor

Güncelleme Tarihi:

Emin Aslan görevden alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 11:01

Uyuşturucu kaçakçısına yardımcı olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanacak olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan'ın görev yeri değiştirilecek. Büyük bir olasılıkla merkez Emniyet Müdürlüğü'ne çekilecek.

Haberin Devamı

DÜN İFADE VERMİŞLERDİ - GALERİ

EMNİYET'İN en kilit birimleri olan İstihbarat Dairesi Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı görevlerinden sonra Emniyet Genel Müodür Yardımcılığı'na getirilen Emin Aslan'ın, hakkındaki önemli iddia nedeniyle görev yeri değiştirilecek. Bir uyuşturucu kaçakçısıyla telefon konuşmaları nedeniyle ifadesi alınan ve sorgulandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere bırakılan Aslan'ın, bu aşamada emekliliğini de isteyebileceği bildirildi.

Emniyet'in Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi Başkanlığı'nın da bağlı olduğu Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan'ın, uyuşturucu kaçakçısıyla suçlanan kişiyle ilişkili olduğu gerekçesiyle sorgulanmasıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Dairesi'nde görev yapan yabancı ülkelerin "irtibat görevlileri" de yakından ilgilendi. Yetkililer, Aslan'ın sorgulanmasının ve tutuksuz yargılanmasına karar verilmesinin de Türk polisinin güvenirliğinin sorgulanmasına neden olacağını öne sürdüler.

AK Parti hükümeti döneminde görevden alınan ve mahkeme kararıyla yeniden Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na dönen Emin Aslan'ın, sorgulanması ve yargılanmasına karar verilmesi nedeniyle görevden alınacağı ve bunun gerekçesinin de "hizmetin gereği" olarak gösterileceği bildirildi. Emniyet'in en çok ödüllü müdürünün görev yerinin değişikliğinin kısa sürede gerçekleştirilecek.

Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR

Haberin Devamı

"Muhbirle ilişki kurulur"

Daha önce Kaçakçılık ve Odrganize Suçlar Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan Haluk Bahçekapılı, Emin Aslan için "en düzgün arkadaşlarımızdan birisidir" dedi, polis muhbirleriyle ilişkilerin her dönemde kurulduğunu belirtti. Bahçekapılı, muhbirlerle ilişkileri şöyle anlattı:

"Kaçakçılık Dairesi'nin kayıtlı ajanlar var. Bunların kim olduğu konusunda bütün hiyerarşik makamın bilgisi dahilindedir. Bunlar da izlenir, haklarında dosya tutulur. Eğer bu şahıslar çift taraflıysa ya da idareyi yanıltıyorlarsaajanlıkları iptal edilir. Muhbirlerle daha çok şube müdürleri görüşür. Samimiyetleri de hizmet çerçevesinde olur. Muhbirlik hizmetinden dolayı zor duruma düştükleri zaman bunlar ortada bırakılmaz."

Haberin Devamı

"Muhbirlik yapan kaçakçılar var"

Türkiye'de "İrtibat görevlisi" bulunduran ABD, Almanya, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerin de, kendilerinden habersiz "muhbir" bulundurmaları halinde bunun sorun olduğunu, şikayetleri üzerine İngiltere'nin görevlisini çektiğini belirten Bahçekapılı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişte de hem kaçakçılık yapan, hem de muhbirlik yapanlar oldu. Polise küçük işler verip, güven artıran muhbirlerin, kaçakçılık da yaptığı belirlenmişti. Bunlar bir yandan polise, bir yandan kendilerine de çalışır. Emin Aslan'ın bu kişiyle ilişkisi normal. Ancak, uyuşturucu kaçakçısı olan kişinin yakınıyla oğlunun ortaklığı etik değil."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!