Emet'te tarih bulundu!

Güncelleme Tarihi:

Emette tarih bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 19:04

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Köprücek köyünde altyapı çalışmaları sırasında çıkan tarihi sütunlar jandarma ekiplerince koruma altına alındı.

Haberin Devamı

 

Edinilen bilgilere göre, Köprücek köyü ören mevkiinde devam eden altyapı ve kanalizason çalışmaları sırasında antik döneme ait olduğu sanılan 2 adet sütun bulundu. Köprücek köyü muhtarı Ahmet Eş sütunlar alt yapı çalışmasının olduğu bölgeden alıp kepçe ile köy meydanına getirdi. Daha sonra jandarma ekiplerine bilgi verdi. Köyde devam eden alt yapı çalışmaları durduruldu.

Emette tarih bulundu

Olay yerine gelen jandarma ekipleri tutanak tutup ilgili birimlere bilgi verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Köprücek Muhtarı Ahmet Eş, ‘’Köyümüzde alt yapı çalışmasından dolayı, operatör ile ören mevkiinde 1 buçuk metre derinlikte kazı yaptığımız sırada, kepçe taşa takıldı. Boru yatırmak için gerekli derinliğe ulaşmak isterken bu taşları bulduk. Taşları köy meydanına getirdik’’ dedi.

Emette tarih bulundu

Haberin Devamı

Üzerinde çeşitli işaretlerin ve yazıların bulunduğu sütunların hangi döneme ait oldukları teknik ekiplerin incelemesi sonrasında belli olacak. Jandarma ekipleri, taşların çıktığı yer ve taşındığı köy meydanında gerekli tedbirleri aldılar.

BAKMADAN GEÇME!