Emekli Tümgeneral Özbek'ten TSK yorumu

Güncelleme Tarihi:

Emekli Tümgeneral Özbekten TSK yorumu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 14:42

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Polatlı Şubesi tarafından düzenlenen ’Türkiye nereye gidiyor’ konulu seminerde konuşan emekli Tümgeneral Osman Özbek, Türkiye’de devletin ve cumhuriyetin ekseninin değiştirilmeye çalışıldığını öne sürerek, "Maalesef TSK, bu eksen kaymasına karşı duramayacak hale getiriliyor" dedi.

Polatlı 13 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere ADD Polatlı Şube Başkanı Hatice Hatipoğlu, CHP İlçe Başkanı İhsan Şıracı, Polatlı eski Belediye Başkanı Sami Çay, Belediye Meclisi üyeleri ve Polatlılılar katıldı. Seminerin konuşmacısı emekli Tümgeneral Osman Özbek şunları söyledi:

"Toplumun yapısı değiştirilmeye çalışılıyor. Devletin ekseni, Cumhuriyetin ekseni değiştiriliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri hiç birşeye karşı duramaz hale getirilmeye çalışılıyor. TSK’nın kuruluş felsefesi Anıtkabir’in duvarlarında yazıyor. O yazıyı Atatürk yazmış, şimdi Mecliste yasa tasarısı varmış, o madde kaldırılacakmış. O zaman Anıtkabir’de duvardan Atatürk’ün o emirlerini de sökün, onları da kazıyacaksınız, sırf Anayasa’da değişiklikle olmaz. Oraya yazacaksınız. ’Atatürk’ün orduya verdiği görevler burada yazılı olduğu halde şu tarihte kazınmıştır’ diyeceksiniz, kazıyacaksınız, mert olacaksınız" dedi.

Ülkede birilerinin belge ürettiğini öne süren Osman Özbek, ülkenin çok tehlikeli noktalara doğru gittiğini de söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!