Emekli Org. Necdet Öztorun toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Emekli Org. Necdet Öztorun toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 14:15

Tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp yetmezliği sonucu 4 gün önce yaşamını yitiren emekli Orgeneral Necdet Öztorun (86), İstanbul'da toprağa verildi.

Haberin Devamı

GENELKURMAY BAŞKANI OLMASINI ÖZAL İSTEMEDİ

CENAZEDEN KARELER

Öztorun'un Türk bayrağına sarılı cenazesi Selimiye Camisi'ne getirildi ve burada tabutun başında askerler tarafından saygı nöbeti tutuldu. Öztorun'un eşi Mefanet Öztorun da cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Emekli Orgeneral Öztorun'un cenaze namazında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in yanı sıra kuvvet komutanları ve çok sayıda kişi saf tuttu.
Öztorun'un naaşı namazın ardından top arabasına konularak, son yolculuğuna uğurlanacağı Karacaahmet Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı. Öztorun'un naaşının ardından bir süre saygı yürüyüşünde de bulunuldu.

Daha sonda Öztorun'un cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.
Öztorun'un cenaze törenine, eski Genelkurmay başkanlarından emekli orgeneraller Yaşar Büyükanıt, Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Necdet Uruğ, eski bakanlardan Nevzat Ayaz, eski kuvvet komutanlarından Necati Özgen ile çok sayıda kişi katıldı.

ÖZTORUN'UN ÖZGEÇMİŞİ

Emekli Orgeneral Mustafa Necdet Öztorun, 1924 yılında Konya'da doğdu. 1941 yılında Bursa Işıklar Askeri Işıklar Askeri Lisesinden, 1943 yılında Harp Okulundan, 1945 yılında da Topçu Sınıfı Okulundan mezun oldu. Kore Türk Tugayında da görev alan Öztorun, 1959 yılında Harp Akademisini bitirerek kurmay oldu. Orgeneral rütbesinde Genelkurmay 2. Başkanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı yaptı.
Öztorun, 12 Ağustos 1985 tarihinde atandığı Kara Kuvvetleri Komutanlığından, 2 Temmuz 1987'de kendi isteği ile emekli oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!