Emekli ol bu olay kapansın

Güncelleme Tarihi:

Emekli ol bu olay kapansın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 21:34

11 öğrenci ve 1 veliye cinsel istismarda bulunmaktan 274.5 yıl hapsi istenen Keçiören İmam Hatip Lisesi Kuran öğretmeni Sefer A.’nın emekli olmasını, okul yönetimi ve sendikanın istediği ortaya çıktı. Öğretmen emekliye ayrıldığında idari soruşturma düşüyor ve olayın üstü idari yönden kapanmış oluyor.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİNİ ve bir veliyi taciz etmek ve tensel temas kurmaktan 1 Nisan’da hâkim karşısına çıkacak olan Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi Kuran öğretmeni Sefer A. savcılığa verdiği ifadede suçlamaları kabul etmedi. Okul idaresi ve sendika tarafından emekliliğe zorlandığını söyleyen Sefer A. kendini şu sözlerle savundu:

‘UMRE TURU’NDAN İFTİRA''

Okulun kapanmasına yakın sıralarda, okul müdürü M.E. beni odasına çağırdı. Eğitim-Bir-Sen Başkanı A.A. ve geçici müdür yardımcısı M.A.C. de odada bulunuyordu. Sendika başkanı, ‘Bir veli, kendisini taciz ettiğin için şikâyetçi oldu. Senin yaşın gelmiş, en iyisi emekli ol, bu iş kapansın, yoksa hakkında yasal işlem yapılacak’ dedi. Müdür bey de emekli olmamı önerdi. Ancak ben kabul etmedim. Bunların hepsi iftira, daha önce de hakkımda benzer şikâyette bulunuldu. Ancak savcılık takipsizlik kararı verdi. Asıl komplo hazırlayan okulda bulunan öğretmen M.Y.’dir. Her sene öğrencilere umre turu düzenler, ben de iki sefer umre turu düzenledim, M.Y. beni kendisine rakip gördüğü için bu çocukları yönlendiriyor.”

Haberin Devamı

‘Benim ikinci eşim ol’

SEFER A.’nın tacize uğradığı gerekçesiyle şikâyetçi olan öğrenci velisi ifadesinde şu iddialarda bulundu: “Sefer A., boşandığımı öğrendikten sonra bana iş bulacağını söylemeye başladı. Kimi zaman, sohbet etmek için otel lobilerine çağırıyordu. Tekliflerini reddediyordum. 2014 yazında İGEDER Derneği’nin yaz kuran kursunda yemek yapım işinde çalışmaya başladım. Kimsenin olmadığı bir saatte yanıma gelerek ilk gördüğü günden beri âşık olduğunu, eşinin rahatsız olması nedeniyle isteklerine cevap vermediğini, ikinci eşi olarak evlenmek istediğini, üzerime ev, arsa yapacağını söyledi.”

 

BAKMADAN GEÇME!