Emekli o saati 60 yılda alır

Güncelleme Tarihi:

Emekli o saati 60 yılda alır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 00:00

Başbakan’ın 15 bin dolar olduğunu ileri sürdüğü saatini Bolu mitinginde gündeme getiren CHP lideri Baykal "Emekli maaşına ayda 20 YTL zam oldu. Bu zammı dokunmayıp biriktirseniz, 60 yıl sonra Başbakan’ın saatini alabilirsiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 15 bin dolar olduğunu ileri sürdüğü Franck Muller marka saatinin "Emekli maaşları açısından taşıdığı anlamı" Bolu Kardelen Meydanı’nda masaya yatırdı.

Partisinin dün Bolu mitinginde konuşan Baykal, AKP Hükümetinin emekli maaşlarına yaptığı aylık 20 YTL’lik zammı hatırlatarak, tartışmalar konu olan Frank Muller’in bu zamla kaç yılda alınabileceğinin hesabını yaptı. Baykal, "Aylık 20 YTL’den yılda, yaklaşık 250 YTL. 4 yılda bin YTL yapar. Bu durumda siz, bu zamma hiç dokunmayıp tamamen biriktirirseniz, ancak 60 yılda Başbakanın saatini alabilirsiniz" dedi.

GEMİCİĞE GEMİ DEMEYİN Baykal, Erdoğan’ın oğlu tarafından alınan gemiyi "Gemicik" olarak nitelendirmesini, "Bolulu arabasıyla, düz yolda şaşırır; birileri gemisini dağdan aşırır. Ama yanılıyorsunuz, gemi değilmiş gemicikmiş. On dört metreymiş, gemicikmiş. Sakın hata yapmayın, gemiciğe gemi demeyin" sözleriyle eleştirdi. Konuşması sık sık, "Tayyip bize de gemi alsana" sloganlarıyla kesilen Baykal, şunları söyledi.

ANANI DA AL GEL Herkesin gözünden kaçırarak, Türkiye’nin çok önemli bir tesisini, TÜPRAŞ’ı Offer’e verdiler. Sonra gitti bir arazinin satıştan sonraki değeriyle önceki değeri arasında 750 milyon dolar fark çıktı. Buraya kaptırılan paralar, analara gitse, çocuğuna gitse daha iyi olmaz mı? Biz ananı da al git demiyoruz; ananı da al gel diyoruz. Ben tüm söylediklerimi, Başbakanla karşılıklı olarak milletin önünde TV’de gazetecilerin önünde de söylemek istiyorum. Arkamdan konuşma başbakan, kendine güveniyorsan çık karşıma TV’de konuşalım.

CHP’nin türbanlısı

CHP Lideri Deniz Baykal’ın Bolu mitingi oldukça hareketli geçti. Pankart ve flamalarla renklenen miting alanında başı açık kadınların yanısıra türbanlılar da Baykal’a destek verdi. Sanatçı Selda Bağcan da kürsüye çıkıp CHP lideriyle şarkı söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!