Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Ne Zaman Emekli Olurum? SGK emekli aylık bilgisi, Bağ-Kur emeklilik, Emekli maaşı sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Emekli maaşı nasıl hesaplanır Ne Zaman Emekli Olurum  SGK emekli aylık bilgisi, Bağ-Kur emeklilik, Emekli maaşı sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 13:47

Bu yazımızda ne zaman emekli olacağınızı ve alacağınız emekli maaşınızı nasıl hesaplayacağınızı öğrenebilirsiniz. Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Ne Zaman Emekli Olurum?SGK emekli aylık bilgisi, Bağ-Kur emeklilik, Emekli maaşı sorgulama

Bu yazımızda ne zaman emekli olacağınızı ve alacağınız emekli maaşınızı nasıl hesaplayacağınızı öğrenebilirsiniz. Detaylar haberimizde.

Emekli Sandığı’na bağlı kişiler yani 4C sigortalıları ne zaman emekli olabileceklerini internet üzerinden şifresiz olarak kolay bir şekilde öğrenebilirler. Emekli Sandığı ne zaman emekli olabilirim uygulamasına giriş yapmak için ilk olarak yazının sonunda sizlere vermiş olduğumuz linke tıklayınız. Açılan sayfada doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi giriniz. 4C’ ye ait hizmetlerinizin başlangıç ve bitiş tarihini giriniz. İşinizden ayrılıp tekrar başlamış iseniz Ekle butonunu kullanarak belirtiniz. Daha sonra 4A ve 4B hizmetleriniz varsa bu hizmetlerinizin de başlangıç ve bitiş tarihlerini giriniz. Bu şekilde hizmet tarihlerinizi girdikten sonra Emekli Sandığı ne zaman emekli olabilirim sorusunun yanıtını alabilirsiniz.

Haberin Devamı

https://uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/Ne zaman emekli olacağınızı bu linkten öğrenebilirsiniz.

SGK Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

SGK’nın internet sayfasında bulunan bu uygulama ile sigortadan emekli olacak kişilerin emekli maaşı hesaplamasına olanak sağlanmaktadır. Bu uygulamaya giriş için TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olunan il ve ilçe bilgileri ile doğum tarihi bilgileri girilmelidir.

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/emekli maaşı hesaplamak için bu linke tıklayın.

SGK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

SGK emekli maaşı sorgulamanızda emekli maaşınızın düşük veyahut yüksek olmasını etkileyen faktörler bulunmaktadır. Bunlar; sigortalı olarak çalışmaya başladığınız işe ilk giriş tarihiniz, ödemiş olduğunuz toplam prim gün sayınız, bu primlerin dönemleri, seviyeleri vb. gibi durumlar emekli maaşınızın düşük ya da yüksek olmasını etkiler. Yine maaşınızı etkileyecek faktörlerden sayılan, kişinin özel sektörde mi yoksa kamu sektöründe mi çalıştığı konusu da önemli bir yer tutmaktadır. SGK emekli maaşı sorgulama yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden kimlik bilgilerinizi girerek kolaylıkla emekli maaşı sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda size bağlanan maaş ve sizden kesilen maaş kesintilerinizi de görebilirsiniz. İşlemlerinizi şifresiz olarak gerçekleştirebileceğiniz gibi E-Devlet şifresi alarak da 2 yolla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifresiz SGK Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM hizmet sorgulama ekranından sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurunuz. Sizden istenilen bilgiler sırasıyla şöyle olacaktır;

Uyruğunuz,

TC kimlik numaranız,

Nüfusuna kayıtlı olduğunuz il,

Cilt numaranız,

Doğum yılınızdır.

BAĞ-KUR EMEKLİLİK


Erkek çalışanların BAĞ-KUR’dan emekli olabilmeleri için gereken temel şartlar 01.10.1999 tarihinden itibaren 23 yıl sigortalı olarak hizmet vermeleri ve 9000 gün prim gününü doldurmaları gerekmektedir. Bu şartları yerine getirmiş olan çalışan vatandaşlar emekli olabilirler. Kadın çalışanlar için BAĞ-KUR emeklilik şartları erkek çalışanlara göre farklılık göstermektedir. Kadınlar için emekli olma şartları 01.10.1999 tarihinden itibaren 18 yıllık sigortalılık sürelerini doldurmuş olmaları ve 7200 prim gününü doldurmuş olmalarıdır. Yani kadın çalışanlar emekli olabilmek için emeklilik yaşlarını doldurmayı beklemek zorunda değiller.

Haberin Devamı

Emekli maaşı sorgulama işleminiz sayesinde emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama sonucunda SGK’ya gitmek zorunluluğu olmadan internet ortamında öğrenme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Emekli maaşı sorgulama işleminizi her üç kurum için de iki farklı sistem üzerinden yapabilirsiniz. Dilerseniz emekli maaşı sorgulamanızı şifresiz olarak sadece size ait olan kimlik bilgileri ile dilerseniz de işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

Emekli maaşınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-bilgisilinkine tıklayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!