emekli

Güncelleme Tarihi:

emekli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2008 11:07

Cumhuriyet 13.04.2008

Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye'de yüzde 108 oranında aylık ödendiğini söyledi

AKP emekliye cömertmiş

**Sosyal güvenlik reformunun yaşama geçirilmesinin önemine dikkat çeken Bakan Şimşek, bu sayede 2075 yılına kadar 1.3 trilyon dolar tasarruf yapılacağını belirtti.

ELÇİN POYRAZLAR

WASHINGTON - IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık bahar toplantıları için Washington'da bulunan Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek , Türkiye'de emekli maaşları konusunda "çok cömert" davranıldığını ileri sürdü.

Washington'da George Washington Üniversitesi tarafından düzenlenen bir konferansta ve düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde konuşan Şimşek, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'ne (OECD) üye ülkeler arasında Türkiye'nin en yüksek emekli maaş oranına sahip ülke olduğunu ifade etti. Emekli maaşlarında OECD ortalamasının yüzde 60.7 olduğunu söyleyen Şimşek, Türkiye'de emeklilere yüzde 108 oranında aylık ödendiğini belirtti.

Bu noktada sosyal güvenlik reformunun yaşama geçirilmesinin önemine dikkat çeken Şimşek, bu sayede 2075 yılına kadar 1.3 trilyon dolar tasarruf yapılacağını savundu.

Küresel ve iç politikadaki gelişmelerin son 5-6 yılda yapılan reformlar sayesinde şoklara dayanıklı hale geldiğini söyleyen Şimşek, ülkede geçmişteki ekonomik sorunların siyasete dayandığını ve siyasi istikrarın "kilit" önem taşıdığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!