Emanetçi başkana 3 ayrı arpalık maaşı

Güncelleme Tarihi:

Emanetçi başkana 3 ayrı arpalık maaşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fazilet'in emanetçi Başkanı İsmali Alptekin'in maaş zengini olduğu ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi bağımsız Meclis üyesi Muzaffer Saraç, İsmail Alptekin'in yasalara aykırı olarak belediyenin çeşitli kuruluşlarından 3 ayrı maaş aldığını açıkladı.

Fazilet Partili Ankara Büyükşehir Belediye Bağımsız Meclis Üyesi Muzaffer Saraç, Fazilet Partisi'nin emanetçi Genel Başkanı İsmail Alptekin'in, Belediyeler Yasası'nın 29'uncu maddesine aykırı olarak, belediyeye bağlı üç kuruluştan üç ayrı maaş aldığını açıkladı.

Alptekin, 27 Mart 1994 yılında Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine seçildi. Kasım 1995'te üyelikten istifa ederek 2 No’lu seçim bölgesinde RP'nin 6'ncı sıradaki adayı olarak milletvekili seçimlerine katıldı. Ancak seçimi kazanamadı. Saraç, belediye meclis üyeliğinden istifa eden Alptekin'in, bu görevine yasa gereği dönemediğini, ancak Belediyeler Yasası'nın 29'uncu maddesine aykırı olarak, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 3 kuruluşta çalışır gözüktüğünü ve maaş aldığını iddia etti. Saraç, Alptekin'in Belediyeler Yasası'na göre, meclis üyeliği görevini yaparken veya görevi bittikten sonra bir yıl süreyle mensup olduğu belediye bütçesinden maaş alamayacağını veya ücretli bir göreve tayin edilemeyeceğini belirtti. Saraç, ‘‘İsmail Alptekin kanunlara aykırı olarak çalışmıştır’’ dedi.

Saraç, Alptekin'in Belediye Meclis üyeliği yaparken Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir kuruluş olan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ASKİ) Denetim Kurulu üyeliği, Portakal Çiçeği Vadisi'ni yapan belediye şirketi olan Portaş'ta hukuk müşavirliği, Metropol A.Ş.'de ise yönetim kurulu üyeliği yaptığını belirtti.

İŞTE 29. MADDE

Belediye başkanları veya belediye meclisi üyeleri, başkanlıktan veya meclis üyeliğinden çekilip, üzerinden bir sene geçmedikçe mensup olduğu belediye aleyhine yalnız veya müştereken dava vekaleti üstüne alamaz, belediye bütçesinden maaş veya ücretli bir vazifeye tayin edilemez, münferiden veya ortaklık suretiyle mensup olduğu belediyeye ait bir iş taahhüt eyleyemez. Belediye başkanı ve belediye meclisi üyesi, Avukatlık Yasası'nın 9'uncu maddesi gereğince, başkanlık veya meclis üyeliği sırasında vaziyet etmiş bulundukları veya oy vermiş oldukları konuda dava kabul edemez.

Ankara Belediyesi ona çalışıyor

Fazilet Partisi’nin emanetçi Başkanı İsmail Alptekin’in Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 3 ayrı kuruluşta çalışır gözüktüğü ve maaş aldığı iddia ediliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!