Elvis’in eşyası mezata çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Elvis’in eşyası mezata çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2010 00:00

Haberin Devamı

ROCK’n Roll kralı olarak bilinen efsanevi müzisyen Elvis Presley’in beyaz kuyruklu piyanosu da dahil eşyası açık artırmayla satılacak.
Yapılacak olan müzayedede piyanonun 1 milyon sterline alıcı bulması bekleniyor. 1957‘den 1969 yılına kadar sanatçının Graceland’daki evinde korunan altın süslemelerle donatılmış enstrüman, müzayedenin gözbebeği olacağa benziyor. Ayrıca Elvis’in bir hayranına verdiği Triumph TR-6 Convertible marka spor arabasına 45 bin, altın çerçeveli gözlüğüne ise 12 bin sterlin değer biçiliyor.
Koleksiyoncular, ABD’nin güneydoğusundaki Memphis’te gelecek ay gerçekleştirilecek olan açık artırmada, süperstarın adres defterine en az 2 bin sterlin ve tabancasına 5 bin sterlin, değerli taş olan opalden yapılmış iri pırlanta yüzüğüne 30 bin sterlin ödeyerek kavuşabilecek. Presley piyanoyu 1957 yılında ikinci el olarak satın almış ve beyaza boyayarak altın süslemelerle bezemişti. Müzayede sözcüsü, “Elvis koleksiyoncuları ya da hayranları için, bir müzik mirası olarak bu açık artırmanın önemi tartışılmaz” dedi.

Arkeolojiye 15 yıllık destek

Haberin Devamı

APOLLON ve Athena’nın kutsal topraklarında süren Gülpınar ve Behramkale kazıları, Troya Savaşı’nın gerçek hikâyesini gün ışığına çıkarıyor. Homeros’un İlyada Destanı’nda anlatılan Troya Savaşı’nın geçtiği Çanakkale’de iki önemli kazı alanı olan Gülpınar ve Behramkale’ye 15 yıldır verdiği destekle Efes Pilsen, savaşa ait gerçek hikâyeyi de içeren bulguların ortaya çıkmasını sağlıyor. Gülpınar kazı sorumlusu Prof. Dr. Coşkun Özgünel, bölgenin Troya Savaşı ve gerçek hikâyesi açısından değer taşıyan, Apollon için yapılmış Smintheion Tapınağı’nın gün ışığına çıkarıldığını belirtti. Tamamı 40 bin metrekare olarak tahmin edilen alanın 6 bin metrekaresinde kazı çalışmaları sürdürülüyor.

Müzikolog Edip Günay vefat etti
MÜZİK eğitimi ve müzikbilimin duayen isimlerinden, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Edip Günay önceki gün Aydın’da vefat etti. Geçmişte Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Günay bugüne kadar çok sayıda müzik öğretmeni, sanatçı ve müzikbilimci yetiştirdi. Birçok makale, bildiri ve kitaba sahip olan, aynı zamanda keman icracısı olarak Kopuz Oda Orkestrası başta olmak üzere pek çok orkestra ve oda müziği grubunda yer alan Prof. Dr. Günay; MÜZED Özel Ödülü ile Andante Dergisi “Müzik Eğitimi Özel Ödülü”ne de layık görülmüştü. 79 yaşında hayata veda eden Prof. Dr. Günay’ın cenazesi bugün Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ndeki Türkmen Camii’ndeki öğle namazının ardından Kuşadası Mezarlığı’na defnedilecek.

Bayreuth Festivali başladı

Haberin Devamı

ALMAN besteci Richard Wagner’i anmak için her yıl yapılan ünlü Bayreuth Festivali’nin 99’uncusu önceki akşam başladı. Festivalin açılışı, Wagner’in romantik operası Lohengrin’in çok beğenilen yeni bir prodüksiyonuyla yapıldı. 28 Ağustos’a kadar sürecek festivalin açılışına, Başbakan Angela Merkel, birçok milletvekili, siyasetçi, sanatçı ile sinema ve müzik dünyasının ünlüleri katıldı. Festival, şimdiye dek bestecinin torunu Wolfgang Wagner tarafından düzenleniyordu. Festivali 57 yıldır yöneten Wolfgang Wagner’in 90 yaşında yaşama veda etmesinin ardından, artık sorumluluğu kızları Eva Wagner-Pasquier ile Katharina Wagner üstlenmiş durumda.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!