Eltisi bilezikleri için bıçaklamış

Güncelleme Tarihi:

Eltisi bilezikleri için bıçaklamış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 00:00

Bursa’daki evinde 3 aylık bebeği Efe’nin yanında 12 yerinden bıçaklanıp kolundaki 7 bilezik ile evdeki altın seti alınan 24 yaşındaki Esma Turgut’u, kendisi gibi bir çocuk annesi eltisi 21 yaşındaki Sultan Turgut’un bıçakladığı ortaya çıktı. Sultan Turgut, çok borçlandığı için eltisinin bileziklerini çalmayı düşündüğünü itiraf etti.

Haberin Devamı

ÜLKE çapında büyük tepki çeken olaydan sonra evde parmak izi alan polis, saldırıya uğrayan genç kadının son olarak kayınbiraderi Suat Turgut’un cep telefonu ile arandığını belirledi. Yengesiyle kendisinin konuşmadığını belirten Suat Turgut, eşi Sultan Turgut’un konuşmuş olabileceğini söyledi.

Esma Turgut ile konuştuğunu belirten Sultan Turgut ise, polise "Ben konuştum. İftara çağırdım" diye ifade verdi.

Eltinin hareketleri

Ancak polis, elti Sultan turgut’un şüpheli hareketlerinden kuşkulandı. Savcılıktan izin alan Bursa polisi, Sultan ve Suat Turgut çiftinin Altınova Mahallesi’ndeki evinde yaptığı aramada kanlı kot pantolon ve gömlekle bir türban bonesi buldu. Yeniden sorgulanan Sultan Turgut, önce bir sevgilisi bulunduğunu ve olayı sevgilisinin gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Eltisi bilezikleri için bıçaklamış

Esma Turgut

Polis, Sultan Turgut’un sevgilisi olduğunu söylediği Hüseyin Tosun’u da gözaltına aldı. Ancak Hüseyin Tosun, olay günü kendi evinde olduğunu 5 kardeşinin tanıklığıyla kanıtlayıp olayla ilgisinin bulunmadığını söyleyince serbest bırakıldı. Sultan Turgut, daha sonra suçunu itiraf ederek Esma Turgut’u bilezikleri için bıçakladığını söyledi. Sultan Turgut, eşi Suat turgut’tan habersiz giysi ve eşyalar alarak çok borçlandığını, borçlarını kapatmak için böyle bir plan yaptığını söyledi.

Polis Sultan Turgut’un ifadesi doğrultusunda altınları evindeki elektrik süpürgesinin içinde, olayda kullandığı bıçağı da çöp bidonunda buldu. Bu arada Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Esma Turgut’un sağlık durumunun iyi olduğu, önümüzdeki günlerde yoğun bakımdan çıkartılıp normal servise alınacağı açıklandı.

Sultan Turgut, polisteki sorgusunda çok pişman olduğunu söyledi. Adliyeye sevk edilirken sürekli ağlayan Turgut, gazetecilerin sorularını cevpsız bıraktı. ’Mesken masuniyetini ihlal’, ’Tasarlayarak adam öldürmek’ ve ’Tasarlayarak yağma’ suçlarından mahkemeye çıkarılan Sultan Turgut tutuklandı.

Haberin Devamı

Türbansız çıktı

Sultan Turgut’un Emniyet’e getirilirken türbanlı ve mantolu olduğu, adliyeye sevk edilirken başının açık olduğu dikkat çekti.

Erkek kıyafeti giyerek Esma’nın evine gittim

Poliste suçunu itiraf eden Sultan Turgut, şunları anlattı:

"Eşimden habersiz eve halı, kendime de giysiler aldığım için borçlandım. Bunun üzerine altın takı setimi 1350 YTL’ye satarak borcumu ödedim. Eşime hesap vermemekten korktum. Sonunda Esma’nın kolundaki bilezikleri, evinde sakladığı altın setini almaya karar verdim. Geçen hafta evlerine ziyarete gittim. Masa üzerinde bulunan sokak kapısının anahtarını gizlice aldım. Olay günü ise evde olup olmadığını öğrenmek için ’iftara davet etmek’ amacıyla eşimin telefonundan kendisini aradım. Eşim işe gittikten sonra da kot pantolon, erkek gömlek ve ceketi giyerek bıçak alıp evden çıktım."

Haberin Devamı

"Esma’nın evinin kapısını açmadan önce türbanımın altına taktığım boneyi, beni tanımaması için maske olarak kullandım. Anahtarla kapıyı sessizce açıp içeri girdim. Bıçağı çıkartıp rasgele sapladım. Yere düştü. Bileziklerini vermek istemiyordu. Bu kez bıçağı sırtına rastgele sapladım. Acılar içersinde gücünü kaybedince önce kolundaki bilezikleri, daha sonra da sakladığı altın setini alıp kaçtım. Bilezikleri evimde elektrik süpürgesinin içerisine sakladım. Amacım daha sonra satmaktı. Bıçağı da mahallemizdeki çöp bidonunun içerisine attım. Kan bulaşan giysileri ve bonemi de sakladım."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!