Elleriniz kırılsın

Güncelleme Tarihi:

Elleriniz kırılsın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Karanlık güçler, sakin geçen Kurban Bayramı'nı son gününde kana buladı. Sultanahmet'te patlayan parça tesirli bomba 3'ü turist, 9 kişinin yaralanmasına yol açtı.

İstanbul, Kurban Bayramı'nın ilk üç gününü sakin geçirdikten sonra, bayra-mın son günü bombalı bir saldırıyla sarsıldı. Sultanahmet'teki Halide Edip Adıvar Parkı'nda, dün saat 13.55'te pat-layan zaman ayarlı, parça tesirli bomba, 3'ü turist 9 kişinin yaralanmasına neden oldu. Çevre binaların camlarının kırılmasına ve büyük paniğe yol açan patlamadan hemen sonra, çevrede güvenlik önlemi alan polis olay yerini çembere aldı. Patlamada yaralanan Hindistanlı Karan Khiani (12), Yizidi Khapolia Wala, Yeni Zelandalı Qwintin Hazlett (25), Nezahat Obalı (33), kızı Canan Obalı (14), ablası Fikriye Kaya (38), yeğeni Işıl Kaya (15), Taşkızak Tersanesi'ndeki Sokullu Mehmet Paşa gemisinde görevli erler Emin Köksal ve Yusuf Sel polis otoları ve çevrilen taksilere konularak, Haseki ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri' ne kaldırıldı. Yerebatan Sarnıcı girişinin hemen arkasındaki parkta patlamanın meydana geldiği yerde bordürün parçalandığı, yaklaşık 30 santimlik bir çukurun açıldığı görüldü. Bombayı bırakan teröristin bir arkadaşının yanın-da beklediği motorsikletle olay yerinden uzaklaştığı ihbarı üzerine, polis bölgede geniş çaplı bir araştırma başlattı. Teröristlerin izine rastlanamazken, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, ‘‘Bombanın cinsini belirlemek için incelemelerimiz sürüyor. Eylemi şu ana kadar üstlenen olmadı’’ dedi.

Bomba uzmanı olay yerinde

Patlamanın ardından hemen olay yerine gelen bomba uzmanları ikinci bir bomba olabileceği ihtimali üzerine çevrede araştırmalara başladı.

Yaralı Hintli turistin yardımına vatandaşlar koştu

Halide Edip Adıvar Parkı'nda İstanbul'un planını incelerken oturduğu bankın yanında patlayan bomba Hindistanlı Yizidi Khapolia Wala'yı kanlar içinde bıraktı. Çevreden yetişenler tarafından hemen bir otomobile bindirilerek Haseki Hastanesi'ne kaldırılan Wala tedavi altına alındı. Parça tesirli bombanın infilak etmesiyle Sultanahmet Meydanı savaş alanına döndü. Çevrede bulunan işyerleri ve otomobillerin de camları kırıldı.

İki bahriyeli hafif yaralandı

Taşkızak Tersanesi'nde bağlı buunan Sokullu Mehmet Paşa gemisinde görevli olan bahriyeli erlerden Yusuf Sel de arkadaşı Emin Köksal ile birlikte çarşı izni sırasında gittiği parkta patlayan bombadan yaralandı.

Bayram gezmesi kanlı bitti

Bayram tatili nedeniyle turistlerin çoğunlukta olduğu Sultanahmet Meydanı'na gezmeye gelen Nezahat Obalı, kızı Canan Obalı, kardeşi Fikriye Kaya ile yeğeni Işıl Kaya patlamayla birlikte çeşitli yerlerinden yaralandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!