Elimi uzattım yanlış anladı

Güncelleme Tarihi:

Elimi uzattım yanlış anladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2006 01:36

ESKİ başbakan Mesut Yılmaz, iki günlük Ankara turunda, ilginç isimlerle bir araya geldi. Yılmaz, ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun son dönemde yaptığı açıklamalardan üzüntü duyduğunu belirterek, "Ben elini tutmaya taliptim, ama yanlış anlaşıldım. Son açıklamalarından üzüntü duydum" dedi. Yılmaz, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den sonra Celal Doğan, Doğan Taşdelen gibi solun önemli isimleriyle görüşmeler yaptı.

Yılmaz, önceki gece eski siyasi arkadaşlarıyla yemek yedi. Yılmaz yemekte yaptığı konuşmada Demirel’le yaptığı görüşmeyi özetlerken, kendisinin AKP’ye alternatif yaratma ve güçlü bir sağ oluşturma konusunda destek verdiğini söyledi. Yılmaz, Mumcu’yla yaptığı görüşmeyi aktarırken de, şöyle konuştu:

"Yerine talip olmadığımı, kendisine açık destek verdiğimi söyledim. Elinden tutmaya talibim dememe rağmen Erkan Mumcu’nun ve kurmaylarının tavrı beni üzdü. Kendisine güçlü sinyaller verdim. Maalesef mesajımı algılamadığını görüyorum. Kurmaylarının orada burada söylediği sözler rahatsızlık verici. Anlaşılıyor ki ANAVATAN bu haliyle bir yere gitmez. Yeni bir oluşum ve yeni isimler gerekli."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!