Elginkan 100 milyon dolar yatırımla Elmor mağazaları açıyor

Güncelleme Tarihi:

Elginkan 100 milyon dolar yatırımla Elmor mağazaları açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 13:13

Elginkan Topluluğu, E.C.A ve SEREL markaları için 2010 yılına kadar 100 milyon dolar yatırım yapmayı planlandığını ve 2012 sonuna kadar Elmor Plus ve Elmor Concept mağazalarının sayısını Türkiye çapında 20’ye, Elmor Shop’ların sayısını da 100’e çıkarmayı hedeflendiğini açıkladı.

2008 yılını “mağazacılıkta” atılım yılı ilan eden Elginkan Topluluğu’nun yapı sektöründe faaliyet gösteren şirketi Elmor’un adını taşıyan ilk “Elmor Plus” mağazası İstanbul Kozyatağı’nda açıldı.

Perakendecilik sektöründeki ilk adımı olan Elmor Plus mağazası ile Elginkan Topluluğu’nun tüketicilere ve sektör profesyonellerine daha yakın olmayı hedeflediği ve bu çerçevede Elmor Plus’ın ikincisinin bu ay içinde Antalya’da, üçüncünün de Ankara’da açılacağı ve bildirildi.

100 MİLYON DOLAR YATIRIM HEDEFİ

Elmor Plus Kozyatağı’nın açılışında konuşan Elginkan Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Unan, E.C.A ve SEREL markaları için 2010 yılına kadar 100 milyon dolar yatırım planladıklarını söyledi. Yücel Unan, “2008 yılını mağazacılıkta atılım yılı ilan ettik. Özellikle sektör profesyonelleri ve mimarların ürünlerimize rahat bir ortamda ulaşabilmeleri için ‘mağazacılık’ bu yıl yatırım kalemlerimiz arasında önemli bir yer alacak” dedi.

600 MİLYON DOLAR CİRO, 50 ÜLKEYE İHRACAT

Elginkan’ın 2007 yılında 600 milyon dolar ciro gerçekleştiren ve 50 ülkeye ihracat yapan bir sanayi grubu olduğunu ifade eden Yücel Unan, “Ürün geliştirmedeki en büyük gücümüzü teknolojik altyapımız ve Ar-Ge birimimizin yaratıcı yeteneklerinden alıyoruz. 50 Türk mühendisinin çalıştığı Ar-Ge bölümü için ayırdığımız kaynak yıllık bazda 10 milyon dolar civarındadır. Fonksiyonellik, çevreye duyarlılık ve ergonomi ürün tasarımlarımızda öne çıkan başlıca özelliklerdir. E.C.A bugün yaklaşık 120 ülkede tescilli bir markadır. Gururla söyleyebilirim ki, sektörümüzdeki öncü yaklaşımlarımızla, dünya trendlerini ülkemize taşıyan değil, trend yaratan bir kuruluşuz. Çünkü geleceği bugünden görerek üretim yapmanın ‘geleceği’ yaratmak olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!