Eleştirmen Mehmet H. Doğan vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Eleştirmen Mehmet H. Doğan vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2008 00:00

Geçtiğimiz haftalarda evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırılıp anjiyo yapılan ve anjiyo sırasında tekrar bir kalp krizi geçiren denemeci, eleştirmen ve çevirmen Mehmet H. Doğan, 17 Şubat’ı 18 Şubat Pazartesi gününe bağlayan saatlerde yaşama veda etti.

Mehmet H. Doğan’ın cenazesi, 22 Şubat Cuma günü, Güzelbahçe Yalı Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra kaldırılacak.

1931’de Adana’da dünyaya gelen Mehmet H. Doğan, Adana Lisesi’nden sonra Hava Harp Okulu’nu bitirdi. Hava Kuvvetleri’nin Eskişehir ve Merzifon üslerinde pilot olarak görev yaptı. 1970’te kendi isteğiyle ordudan ayrıldı. Özellikle İkinci Yeni ve 1980 sonrası şairleri hakkında yazdığı inceleme ve eleştiri yazılarıyla dikkat çekti. İçinde Hüseyin Alemdar, Haydar Ergülen, Hüseyin Peker gibi isimlerin bulunduğu çoğu şairin isminin duyulmasında etken oldu.

Deneme, eleştiri, derleme eserlerinin yanısıra pek çok çeviriye de imza atan Mehmet H. Doğan’ın yayınlanmış bazı kitapları şunlar: Alçak Uçuş; Şiir ve Eleştiri; Şiir, Bugün; Tekrarın Tekrarı; Yazının Bir Çağı-Seçme Yazılar (1966-1998); Yüzyılın Türk Şiiri Antolojisi (3 cilt).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!