'Eleştirel bakışınızı koruyun'

Güncelleme Tarihi:

Eleştirel bakışınızı koruyun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 21:51

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Üsküdar’daki Nev Mekan Kafe’de gençlerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Sohbete öğretim üyeliği yaptığı dönemdeki anılarını anlatarak başlayan Davutoğlu, kendisini dinleyen öğrencilere “Ders kırıp gelen varsa yakalarım gözlerinizden” diyerek espri yaptı.

Haberin Devamı

Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları özetle şöyle:

- Beyaz Toros konusunda söylediğim net ve açık. Türkiye eski günlere dönecek mi diye bir kaygı vardı. Geçersizliğini anlatmak istedim. Her şey istismar edilebiliyor. Karşı tarafa dünyanızı kapatmayın. Algı operasyonuyla insanları belli bir alana hapsetmeye çalışıyorlar. Ona karşı zihninizi ve eleştirel bakışınızı her zaman koruyun.

- IŞİD zihniyetine karşı fiili emniyet tedbirlerimizin dışında, o zihniyete karşı aynı zamanda ideolojik bir mücadele de vermemiz gerekiyor. Çünkü İslam dininin kabul etmediği bir başka zihniyet var orada ve dinimize en büyük töhmeti getiriyor. Arkadaşlar şimdi bana bakın, yüzüme, gözüme, konuşmama. Bende hiç IŞİD’i destekleyecek yüz var mı?

- (Gezi olayları hakkında) Gençlere terörist diye bakan bir tutumu kesinlikle kabul etmem. Ama teröristler, eğer gençleri istismar ediyorsa o teröristlerin önünü kesmek lazım çünkü biz 70’li yıllarda o tür çatışmalardan çok çekmiş bir nesiliz. Önemli olan, bütün kesimlerden gençlerin bir araya gelip konuşabilmesi.

Haberin Devamı

- Hâlâ o anayasayla (1982 Anayasası) Türkiye’nin idare ediliyor olmasından ben utanç duyuyorum. İnşallah ya biz Anayasa’yı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşırız ya da diğer partiler Anayasa’yı değiştirme iradesinde bizimle bütünleşirler.

- Bu genç kızımızla (Dilek Doğan) ilgili gerekli araştırmalar yapılıyor. Çok özen gösterilerek bazı emniyet tedbirleri alınıyor ama ola ki yanlış uygulama varsa bunun da peşi bırakılmaz, gereği yapılır. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!