Elektroşoklu çete

Güncelleme Tarihi:

Elektroşoklu çete
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 15:09

İzmir'de jandarmanın düzenlediği operasyonda çek senet tahsilatı, tefecilik yaptıkları, yaralama ve tehdit olaylarına karıştıkları öne sürülen çetenin üyesi 30 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, 50 bin TL verdikleri kişilerin faizleriyle birlikte ödedikleri borçlarını, keyfi olarak 400 bin TL'ye kadar çıkardıkları, ayrıca kurbanlarına elektroşok cihazıyla işkence yaptıkları ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Vatandaşlardan gelen borç aldıkları kişilerin zorla mallarına el koydukları yönündeki şikayetler üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından elemanlarının kimliği belirlenen çeteye geçen cuma günü eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda aralarında çetenin lideri V.A.'nın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

200 MAĞDUR TESPİT EDİLDİ
İzmir ve Çeşme'de gece kulüpleri bulunan çete lideri V.A. ile diğer şüphelilerin ev ile işyerlerindeki aramalarda, çok sayıda çek senet, elektro şok cihazı ele geçirildi. Çek senetlerin incelenmesinde 200 ayrı mağdurun kimliği tespit edildi. Jardarmanın ulaştığı ismi yazılı olan kişilerden bazıları şüphelilerden şikayetçi oldu.

ELEKTROŞOKLU İŞKENCE
Çete elemanlarının eğlence mekanlarına gelen kişileri zorla borçlandırdıkları, kumar oynattıkları ayrıca kendi istekleriyle borç alan kişilere de yüksek faizlerle para verdikleri belirlendi. Şüphelilerin, vadeleri geçen alacaklarını zorla aldıkları, mağdurların mallarına el koydukları tespit edildi. Bu sırada kendilerine direnen bazı mağdurlarına ise elektroşok cihazıyla işkence yaptıkları, kaçırarak tartakladıkları da ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Mağdurlardan bazılarının borçlarının 1.5 Milyon TL'yi bulduğu, bazılarının ise 50 bin TL borç aldığını, faiziyle ödemesine rağmen borcunun 400 Bin TL'ye kadar çıktığını söyledikleri öğrenildi. Çete elemanlarından 5'i ifadaleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, 25 kişi ise işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!