Elektromanyetik kirlilikaz gelişmişlerin sorunu

Güncelleme Tarihi:

Elektromanyetik kirlilikaz gelişmişlerin sorunu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2001 00:00


Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Çeçen, ''Elektromanyetik kirliliğe, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde mevzuat oluşturulmadan teknoloji transferi yapılması neden oluyor'' dedi.

Çeçen, Ege Üniversitesi Bilim ve Teknik Araştırma Merkezi (EBİLTEM)tarafından düzenlenen konferansta, ''Elektromanyetik Kirlilik ve Elektromanyetik Uygunluk'' konusunda bilgi aktardı.

Elektromanyetik kirliliğin, elektrikle çalışan cihazların bütününde bulunan dalgalardan kaynaklandığını ve bu kirliliğin, teknoloji gelişmeden önce de varolduğunu belirten Çeçen, ''Kirliliğe, enerji nakil hatları, radyo-televizyon istasyonları ve baz istasyonlarının yanı sıra her gün kullandığımız saç kurutma makineleri, tıraş makineleri de yol açıyor'' diye konuştu.

Elektromanyetik kirliliğin, doğal ve doğal olmayan kaynaklardan doğduğunu kaydeden Musa Çeçen, ''Doğal kaynak olarak tanımlayabileceğimiz, güneş dünya ve dünyaya uzak yıldızların yarattığı kirliliğe müdahale edilemez, ancak doğal olmayan kaynakların denetlenmesi gerekir'' dedi.

Çeçen, elektromanyetik kirliliğin ölçümlerinde, büyüklük değerlerinin yanlış kullanılmasıyla yanlış değerlerin ortaya çıktığını, bu ölçümleme tartışmalarının giderilebilmesi için, siyasal baskılardan uzak bir kurulun, uygun bir disiplin altında oluşturulmasıgerektiğini ifade etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!