Elektro sentez

Güncelleme Tarihi:

Elektro sentez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Elektronik cazdan hoşlananlar ya da DJ'lik kavramının ne kadar geniş bir alanı kapsadığını görmek isteyenler bugün ve yarın saat 23.00'te Dulcinea'nın yolunu tutabilir. Çünkü Neo-Jazz akımının önde gelen topluluklarından Sluts'n'Strings, Caz Festivali kapsamında iki konser verecek.

1993'ten beri Viyana'da bağımsız Neo-Jazz yapımcıları olarak çalışan ve Cheap Records yapım firmasını kuran Erdem Tunakan ve Patrick Pulsinger, elektro-pop'tan hip-hop'a ve elektronik caza varıncaya kadar dijital müziğin önde gelen çalışmalarını gerçekleştirdi. Erdem Tunakan-Patrick Pulsinger ikilisinin, Gerhard Potuznik ve Herbert Gollini ile oluşturdukları Sluts'n'Strings topluluğu, 70'li yılların etkilerini hip-hop ve salsa ritimleriyle birleştirip Erdem Tunakan vasıtasıyla Doğu müziğinin etkisini de katarak bir senteze ulaşmış. 1996'dan bu yana New York, San Fransisco, Berlin, Londra, Barcelona, Venedik ve Viyana'da konserler veren topluluğun yaptığı müzik Avrupa'da ‘‘Wild Style’’ olarak nitelendiriliyor. Sluts'n'Strings ise kendini her türlü müziğe açık bir topluluk olarak görüyor, saatlerce yeknesak bir şekilde techno veya house çalmaktansa yenilikçi çalışmalara ağırlık veriyor; elektronik caz topluluklarıyla ortak çalışmalar gerçekleştiriyor.

İstanbul'daki konserlerinde ekipten Erdem Tunakan (turn table ve programlama), Patrick Pulsinger (turn table ve programlama) ve Herbert Gollini (turn table ve tuşlu çalgılar) yer alacak.

Dulcinea, Meşelik Sok. 20, Beyoğlu. Tel: (0212) 245 10 39

Bilet fiyatları: 5 milyon TL.

Biletler AKM Festival gişeleri, Uzelli Şaşkınbakkal, Bakırköy Carousel, Altunizade Capitol ve Etiler Akmerkez’deki Festival standlarından temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!